Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Въпроси към Меглена Кунева

Меглена Кунева (да се чете DDB) поискаха три въпроса от блогъри. Поне знам, че аз и сийка сме получили такъв мейл, вероятно още стотина души също. Кокошката или яйцето е било първо не ми се стори достатъчно добър въпрос и затова, ето питам.

Бяхте еврокомисар с ресор „Защита на потребителите“. До момента нито един български Президент не е вземал отношение по проблемна световна тема в държави с по-забавено развитие. Смятате ли, че Президентът на България може да участва активно в защитата на човешките права по света (например системното публично обесване на хомосексуални в Уганда, организирани нападения и изнасилване на млади жени в Южна Африка и други)?

При обявяване на кампанията Ви, казахте, че ще създадете Граждански съвет  за мониторинг. Смятате ли, че в България темата „гей“ е проблемна и ще се застъпите ли за законодателни промени за узаконяване на фактическо съжителство за партньори от същия или противоположен пол?

По какви теми ще организирате референдуми? При положение, че Вие още в началото обещахте активност в тази посока, до момента какви теми сте набелязали?

 

Отговор на въпросите на блогърите се очаква на 19 септември.

 

3 коментара за “Въпроси към Меглена Кунева

  1. Longanlon
    септември 15, 2011

    ако ще ходиш на срещата, представлявай ме и мен 🙂

    Харесвам

  2. Musha Busha
    септември 15, 2011

    ъъъ…да се обръсна ли сега по тоз повод и да отида с два дъмпела:) какво да я питам от твое име?

    Харесвам

  3. Longanlon
    септември 16, 2011

    аз съм я питал вече, тя само трябва да отговори 🙂

    ‎1. Смятате ли, че посоката, в която Европейският съюз се развива в момента, е вярната посока? Че не е достатъчно ЕС да е просто общност от независими държави без граници за движението на стоки и хора, каквато бе първоначалната му идея, а че е нужно сегашното силно централизирано управление в Брюксел, което разпределя все по-голям % от БВП и определя централно голяма част от политиките и законодателството на държавите членки във всички сфери на живота и икономиката (от земеделие и енергийна ефективност, до размер и форма на краставиците)?

    ‎2. Мислите ли, че подпомагането на икономиката чрез по-големи правителствени разходи (инфраструктурни проекти, субсидии за бизнеса, високи социални плащания) е начин за излизане от икономическата криза (глобално и у нас)?

    ‎3. Смятате ли, че е за предпочитане един политик да има ясно мнение и позиция по основните обществени въпроси и да го изразява и защитава, или напротив – трябва да е уклончив в отговорите си, винаги да търси баланса и средната позиция, за да се хареса на максимален брой гласоподаватели?

    Харесвам

Кажете си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Информация

Публикувано на септември 15, 2011 от в просто хрумки.