Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Фактически бисери

Всички вече знаят за осмотания Семеен кодекс. Похвално е, че, за разлика от обичайното, този път депутатите прецакаха не само еднополовите двойки, но и разнополовите. Все пак, от това не ми става по-добре и на сина ми, който пак ще си остане без втори родител, не му става по-добре.

Благодарение на Цветно искам да споделя някои фактически депутатски изцепки, които направо биха ме разсмели, ако не бяха толкова викториански по смисъл.

Огнян Герджиков: „Десетки хиляди деца ще са без бащи и ще се чувстват „втора категория“, защото сме много морални“. Анджък. Ако по принцип Герджиков не си беше завоювал почетно място в стената на позора, щях да вдигна вежди колко смислено изказване е направил.

Зам.-председателят на Народното събрание Любен Корнезов: „Бракът се превърна в търговска сделка. Все пак той е съюз между мъжа и жената, а не договор. Тази разделност – брачен договор, предоставяне на семейното жилище – са насочени срещу мъжа. Мъжът става слабата страна. В едно семейство той не само трябва да е главата, а и устоите„. Ъъъъ? Ко речи? Тоз кой го сложи на тая банка в залата? Е, добре, че мъжа не е просто една биологична единица, която носи менци.

Иглика Иванова от „Коалиция за България“:  промяната на името след развод създава неудобство на жените, които са станали известни с фамилията на съпруга си. Живи да ги оплачеш тез жени, принесли се в жертва на  дядото на бившия си. И те, и кариерата им, и визитки нови трябва да се печатат, ужасТ…

Като цяло, депутатите с този Семеен кодекс, само нададоха вой в търсене на лупата, с която да открият топките си.

4 коментара за “Фактически бисери

  1. longanlon
    юни 17, 2009

    „все пак той е съюз между мъжа и жената, а не договор. “

    абе бракът не е ли точно специфичен договор, чиито условия са разписани в нарочен закон?

    Харесвам

  2. Musha Busha
    юни 17, 2009

    Да, клаузите са договорени дори и в религиозен пакт. Жената се задължава да обича и уважава мъжа си и да я е страх от него. Той сигурно се задължава да не я бие на обществени места.

    Естествено, че бракът е договор, това е гаранционната карта на една връзка.

    Харесвам

  3. Руми
    юни 17, 2009

    еднополови, двуполови… сложна материя. отгоре на всичкото – и двойки! нищо чудно, че е настанало объркване сред депутатите, може да са решили, че става върос за министър Вълчев и матурите, например.

    за по-здравословно простих на нищите духом – те не знаят какво правят.

    Харесвам

  4. Eneya
    февруари 7, 2010

    Аксиния, мен ме кефи, че са споменали смяната на имената след сватбата и след развода.

    Харесвам

Кажете си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Информация

Публикувано на юни 17, 2009 от в мръсотия до шия с етикети , , , .