Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Музиката на моя живот

Някога представяли ли сте си живота си като филм? Чудили ли сте се каква музика би звучала за фон на различни моменти от ежедневието ви? Нямаше ли да е още по-страхотен моментът, в който колата ви изненадващо пали след 2 месеца паркинг, ако за фон не дъни припева на Don’t Stop Me Now на Queen? Съботната вечер без децата нямаше ли да е мега яка на фона на Take my breath away на Berlin?

Допреди няколко години за фон на моя живот и ежедневие щяха да звучат неща като Spinning the wheel на George Michael, докато се опитвам да се завъртя в тясната душ-кабина, за да взема шампоана; We Have All The Time In The World на Луис Армстронг, когато седна на дивана с чаша бяло вино в края на деня и си сваля си сутиена и ултра-любимият хит Mercedes Benz на Miss Platnum, когато бавно минавам с 22-годишното си ауди покрай паркиралите коли пред Бедрум.

А саундтракът сега е съвсем различен. Не звучи като композиран от Енио Мориконе или Александър Десплат, а по-скоро като от Горан Брегович, който се е опитал да пребори снощния махмурлук с двойно еспресо и греяна ракия.

Денят на Явор започва между 6:30 и 7 с Hey Ya на Outkast, което звучи на фона на миризмата на наакан нощен памперс. В същото време от спалнята се чува Get This Party Started на Pink, защото Огнян надава пронизителна сутрешна бебешка сирена, за да уведоми Софийска област, че е гладен-наакан-скучно му е-иска да го гушнат или друга причина. В детската стая, на втория етаж на детското легло атмосферата е съвсем друга – Максим провлачва лигичка по възглавницата, а над главата му се чува The Lion Sleeps Tonight на The Tokens, ама тихичко.

Докато в полусън кърмя Огнян, а Явор в 2 от 8 пъти си уцелва устата с лъжицата с кисело мляко, в кухнята зазвучава Eat It на Weird Al, което е като Beat It на Джако, но не съвсем и е музикалното събирателно на всички недоспали, изтощени майки призори след като са спали 24 минути и ПАК няма да им стигне времето да свършат всичко днес.

Максим се е събудил междувременно и, на път към банята, се сеща за the floss – популярен танц, чрез който можете да разберете как ще се движат дислокираните ви лакътни стави в открития космос. РАЗБИРА СЕ, най-подходящият фон за това ментално предизвикателство е Walk This Way на Aerosmith.

След като му е сменен памперсът и е накърмен, Огнян е положен в бебешкото легло. 30 секунди по-късно уличните кучета напускат квартала, прилепи падат насън, а илюминаторите на международната космическа станция се пръскат на милиони парчета заради децибелите, които само Огнян може да изкара. Звучи Scream на Майкъл и Джанет Джексън.

Явор си е изял закуската, но забелязва кутия с шоколадови бисквити на барплота, надавай вой, протяга ръце и насълзява очи, показвайки, че го държат гладен от поне 48 години и просто не се издържа вече. Звучи I Want It All на Queen.

Отказвам да дам на Явор шоколад. Оставям Огнян да реве. Максим по погледа ми се сеща, че трябва да смени детския канал, по който дават куче, което живее върху главата на побратименото си квадратно момче-брат. На далечен фон слушаме We’re Not Gonna Take It на Twisted Sister.

Когато Максим и Явор отидат на училище и ясла, оставаме сами с Огнян и в следващите няколко часа той припява „Ако ти си отидеш за миг“ на Импулс и на всеки мой опит да отида до тоалетната крещи с пълно гърло „Адаптация“ на Васил Найденов.

Когато триото МЯО се събере обратно вечер, саундтракът вече не е от отделни песни, а звучи като разпяването на Софийската филхармония, докато репетира за концерт на Вагнер и си настройва инструментите за Валкирия.

А как звучи вашето ежедневие?

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Информация

Публикувано на юли 2, 2018 от в 2 ДЕЦА И 3 КОТКИ ПО-КЪСНО, да си кажа... с етикети , , .