Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Трети идва на пети

Ако можете да си представите Буги Барабата срещу бръснарско ножче BIC, значи знаете какво ми беше преди няколко часа, когато аз и близо 100-килограмовото ми телесище се приготвяше за предстоящото секцио след няколко часа.

Да, графично описание, но реалистично. Когато тежиш толкова, все едно си изяла бременна, а не ти самата си бременна, обезкосмяването се свежда до частите на тялото, до които можеш да стигнеш срещу минимален риск от раждане в душ-кабината.

Минава 1 след полунощ и трябваше отдавна да съм заспала, по съвет на анестезиолога, но истината е, че малко ме е страх, малко съм разстроена и малко съм гладна.

Момче номер три идва на пети май, в гостоприемното ни шумно семейство от Максим (10 г.), Явор (1.5 г.) и котките Мочки и Марула. На прощъпулника на Явор акредитирана комисия от адвокат, специалист Човешки ресурси, трима IT-та, преподавателка, специалист по „Индустриални отношения и съответствие“, 10-годишен отличник (бъдещ космонавт) и бивша стюардеса решиха третият брат да се казва Огнян.

Няколко пъти в последните месеци, особено след като изтрих Фейсбук профила си, мислех да пиша по-често тук и да споделям дори и чисто практически съвети за бременността и раждането, когато си самостоятелен работещ родител на две момчета – от уж простата логистика на пазаруването за дома до план А, Б, В…Я, докато си в болницата – но…или не ми оставаше време, или смятах за твърде лично и напълно безинтересно за другите.

И все още е така. Едва ли блогът ми се чете още от някой. Това, с което исках да запомня този ден, е няколко хубави изненади – случайно спечелен матрак от лотария по радиото; първото и второто име на главната акушерка в планираното секцио утре са същите като на майка ми; направиха ми изненадваща, макар и малка, отстъпка от цената за раждането… Все хубави случки!

На предните две раждания не бях сама, този път няма да има дори кой да ме посрещне при изписването, защото малцината ми близки хора са ангажирани с двете деца и дома ми, но в това няма кой знае каква драма. Все някога ще имам повод за цигански оркестър и наплюнчени банкноти по челото!

Искам да завърша този личен текст и да започна една нова глава от живота си с пожеланието да ме хване упойката (не трябваше да вечерям толкова късно), операцията и раждането да минат спокойно и безпроблемно, бебето да е здраво и добре и да се приберем двамата при прекрасните ми момчета и котки възможно най-скоро.

Огнян като ембрион досега се справи превъзходно, даде ми най-страхотната бременност на света, издържа майка му да копае под къщата за полагане на плоча, да носи тежко редовно, да пренарежда керемиди, да кастри дървета и да сади растения, да работи 4 дни преди раждането и какво ли още не… Сигурна съм, че Огнян ще е като името си  – никога безучастен, винаги жив и вълнуващ и страшно издръжлив и силен.

Малко ме е страх, но само малко. Стискайте ми палци.

2 коментара за “Трети идва на пети

 1. Gergana Boeva
  май 6, 2018

  Честит Огнян!!! Здраве, здраве и пак здраве! :)))
  И ОМГ – трето дете – ще продължавам да чета с интерес! :*

  Харесвам

 2. vesela
  май 9, 2018

  Храбро момиче, всеки ден отварям блога ти и сега разбирам защо толкова дълго те нямаше. Да ти е честит син Огнян ! Зодия Телец- нито той ще остане гладен, нито близките му необгрижени. Понеже и аз съм Телец, знам какво приказвам. Като се поосвободиш, пиши, моля те, истински ми липсваш.

  Харесвам

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Информация

Публикувано на май 5, 2018 от в 2 ДЕЦА И 3 КОТКИ ПО-КЪСНО, да си кажа....