Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Трофей на годината в категория „си4ки ше умрем!“

Тъй като снощи всички са станали „Жени на годината“, за нас, останалите обикновени ш.нди (лека й пръст на майка ми, която използваше тази дума), останаха свободни само няколко други награди. Моля да се самономинирате и самопровъзгласите. Лично аз ще посетя зъболекар, защото и аз заслужавам поне една коронка!

Все още са вакантни титлите и наградите на годината в следните категории:

Закъсняващ на годината! Връчва се заради нескончаемият извор на нови причини, с които да извини закъснението си, в това число, че алармата не е звъннала, автобусът не е дошъл, метрото е било претъпкано, заваля силен дъжд, котката се изпика в ботушите, спряха ме КАТ за проверка…

Наградата „Как ти  мина уикенда?“ Връчва се за упоритостта, преди да поискате някой да свърши нещо, всеки път да започвате разговора с невинни въпроси как е минал уикенда им. Дори и да питате в сряда.

Награда „Шамански поглед“! Връчва се за посочване на очевадни, очаквани и видни ежедневни събития, като това, че през декември вали сняг, който се вижда през прозореца, небето нощем не е светло синьо и че на морето се пие бира на плажа. Наградата представлява снимка на прозорец с бележка, че всички имаме такъв и виждаме, че слънцето днес е скрито зад облаци.

Наградата „Нарушител на личното пространство“! Връчва се по принцип на всички проходили деца, които още не са развили усещане за лично пространство и когато сте в тоалетната и им креснете да затворят вратата, те влизат при вас и затварят зад себе си.

„Мрънкало на годината“! Връчва се за постоянно издаване на нисък монотонен звук от съгласни, без определено значение и смисъл, по всякакъв и без повод, по всяко време на денонощието и навсякъде, без оглед на ситуацията и дали и колко събеседника има. Категорията включва и специална награда за постоянно мрънкане на тема „Всички ще умрем, ама не веднага!“ за неизчерпаема енергия и постоянство да се оплакваш и мрънкаш за всичко и всички наоколо.

Награда „Социален менежер“! За превземане и присвояване на заслуги за всякакви социални дейности или такива, които водят до лелеяна популярност в социални мрежи, броене на лайкове и споделяния и коментари. Тази награда не се връчва, защото номинираните просто си я присвояват.

Награда „Паранормално присъствие“! Връчва се за вечното присъствие под всеки коментар, публикация, снимка, точка или пиксел в интернет, без значение каква е темата, колко е часа и дали дискусията има някаква връзка с коментара на номинирания.

НАГРАДА „ПИСЪК“! ТАЗИ НАГРАДА НЕ СЕ ВРЪЧВА, А СЕ ИЗКРЕЩЯВА НА НОМИНИРАНИТЕ, КОИТО МИСЛЯ, ЧЕ ВСИЧКИ СМЕ СЛЕПИ И МОЖЕМ ДА ЧЕТЕМ САМО ГЛАВНИ БУКВИ. НАГРАДАТА Е КЛАВИАТУРА С ЛИПСВАЩ КЛАВИШ CAPS LOCK.

Наградата „Фашонист/ка на годината“! Връчва се за това да не се притесняваш да разтърсиш интернета с последните тенденции в модата, без значение дали става дума за новите ти дънки, гел лак, грим, прическа, бременен корем, шукаритетна визия и дизайнерски термометър, дори и когато си с 39.9° температура.

Наградата „Оф, просто ни моа повече!“ Връчва се за вечната тегоба на злободневието и каторгата да ходиш на работа, да ставаш от леглото, да имаш дете или деца, да съществуват уикенди или някои лекарства да са само с рецепта. Наградата се връчва в комплект с бутилка вино, въже и инструкции за моряшки възел.

Наградата „Най-мега-яка плейлиста!“ Връчва се на малцина избрани заради непогрешимият им избор на музика.

Наградата „Нацепена батка“! Връчва се за регулярното напомняне, че има хора, които ходят на тренировки в 6 сутринта, ядат чия, киноа и корен от маймулджунак, актуализират профилната снимка под подходяш ъгъл, за да се види бицепс или преса и цялостно насаждане на усещането, че ние останалите, които ядем сърми и пържени филийки сме пълен физиологичен и биологичен провал.

Награда „Най-добър родител на чужди деца“! Много важна категория, в която се номинират изключителни хора, които помнят имената на чуждите деца, рождените им дни, алергиите им и знаят какви лекарства са противопоказни за 3-годишни деца. Наградата включва и подкатегория „Искаш ли да гледам детето ти за няколко часа?“, в която събирам дарения, за да купим нещо огромно и скъпо за благодарност на тези хорица.

Награда „Мотивационен гуру“! Връчва се за постоянно напомняне да „спрем и да поемем дълбоко въздух, защото днес е денят, в който имаме шанс да променим живота си“.

Едно…две…три…нека номинациите започнат СЕГА!

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Информация

Публикувано на декември 1, 2017 от в да си кажа... с етикети , .