Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Посредствената, егоцентрична снобарка – жената без деца

“Сега може и да не искаш, но след време ще е друго” (обикновено с допълнение от “когато пораснеш/остарееш” или “когато срещнеш подходящия човек”), “Не отлагай твърде много! Времето летиии!”, “Тик-так! Тик-так! Това е биологичният ти часовник!”, “Ако не го направиш, някой ден ще съжаляваш”, “Не знаеш какво е истинска любов, докато не родиш дете”, “Уморена си? Хаха, нямаш дори идея какво значи “умора”, докато не ти се роди дете!”, “Ох, голяма късметлийка си, че нямаш деца!”, “Ох, иска ми се да можех и аз така…” (да изляза, да спя, да се облека, да се гримирам, да ям, да…каквото и да е), “Нямаш дете и не можеш да разбереш!”…

Очевидно срещу вас седи егоистично, посредствено, самодостатъчно същество от женски пол. Ако досега не сте знаела как да постъпите, когато се изправите лице в лице с такъв персонаж, моля заповядайте, за да не се чувствате неподготвена.

КАКТО ЗНАЕТЕ, бездетните жени горят от желание за вниманието на околните, затова направете всичко възможно всички наоколо да чуят, когато й задавате въпроса “Ама защо нямаш деца?”. Няма как, по никакъв друг начин, да покажете на света колко изключително важна е плодовитостта ѝ и месечния цикъл и ако зададете този въпрос тихо, така че само двете да се чуете, ще лишите всички случайни минувачи, колеги, далечни познати и загрижени приятели от възможността да се намесят с “изпитан” съвет. Те високо ценят директния подход и определено ще се издигнете в очите им, ако още в асансьора на път към офиса ги попитате редовен ли е менструалния им цикъл и дали са си изследвали яйцеклетките за годност.

Ако ви се стори лаконична и отказва да отговори на въпроса ви, окуражете я, кажете й, че сега не иска деца, но с напредването на годините ще си промени мнението. Подкрепете тезата си с разказ за личната история на Мариела от втория етаж, която не искала деца, пък после изведнъж забременяла и това доказва, че си е променила решението по съдбовна намеса, а не защото забравила да си изпие противозачатъчното хапче.

Не може да оставите решението й да няма деца необосновано. От вас, като месия на родителското съсловие, като един пророк на продължението на човешкия вид, се очаква да я разпитате защо, да направите дисекция на избора й, а най-много усилия трябва да вложите, ако с въпросната жена допреди малко сте били далечни познати, които са си кимвали при разминаване. Много от бездетните жени не искат деца, защото не харесват децата, но вие веднага им обяснете, че това важи само за чуждите, своите ще си ги обожават, както правят ВСИЧКИ майки. Обяснете ѝ, ако не е разбрала, че като дрънка така наляво-надясно, че не обича деца, звучи като някакъв студенокръвен безсърдечен психопат.

Възможно е тези жени вече да са се подхлъзнали по стръмния път на грешните избори и да са станали вегани еколози и да се опитат да ви пробутат сектантските си популизми за това колко била пренаселена земята и как човечеството убива природата. Има само един подходящ и правилен начин да ѝ отворите очите – със снизходителна, но строга усмивка сложете ръка на рамото ѝ, за да ѝ покажете, че трябва да бъде поставена на място, и ѝ обяснете, че нещо толкова сладинко и мъничко, и миличко като бебенце няма как да убие природата и да допринесе на екологичната катастрофа. За Бога, тия жени изобщо бебе виждали ли са?!

Имайте предвид, че общуването с бездетна жена е като редовна терапия – трябва редовно, особено по лични празници, да ѝ напомняте колко е важно да оползотвори яйцеклетките си и да реализира смисъла и целта на живота си като роди дете.

Най-лесно е да го включвате като част от пожеланията – например, “Честита нова година! Тази година да носиш дънки тесни, догодина над люлка да пееш приспивни бебешки песни!”, или “Честит рожден ден! Бъди здрава и щастлива и най-накрая да станеш майка любима!”. Така тя ще се плесне по челото и ще ви е благодарна, че сте ѝ напомнили за какво е дошла на тоя свят. И напомнете за билогичния часовник. Тик-так. Тик-так.

Освен ниската пенсия, която повечето от нас няма да доживеят, най-най-тъжното нещо за една жена е да няма внуци, когато остарее. Целият ѝ живот е една патетична лъжа, абсолютно празен и безмислен, след като някой ден се пенсионира и като няма внуци, се лишава от най-добрата причина да става в 5 сутринта и да трака старите си кокали след прохождащо внуче. Напомнете ѝ и една от най-основните причини да раждаме деца – за да има кой да ни гледа, като остареем. Сега нея кой ще я гледа?! А? А? Кой?

Тя може и заблудено да отговори, че ще се гледа сама или с партньора си. Прекръстете се, за да й покажете колко е заблудена. Уведомете я, че “явно не е срещнала правилния човек още”. Така по-бързо двойката ще проумее, че решението да нямат дете не е доброволно и че не бива да губят времето си един с друг заради някакви безмислици като любов, уважение, доверие, привързаност, общи интереси и т.н.

Възможно е тя все пак още да се дърпа, въпреки железните ви аргументи. Тогава най-сигурният начин да я накарате да реши веднага да забременява, е да ѝ дадете да държи бебе при всеки удобен случай. Ако ви се е сторило, че само от възпитание ви пита как са децата ви, не е така – тя всъщност отчаяно се обръща към вас с молба за родителски съвет, затова прекарайте следващите няколко часа да ѝ разказвате с подробности за гестационните седмици, раждането и ежедневието на децата. Не ѝ позволявайте да отклони темата към глупости като кариера, партньор или някакви важни за държавата теми.

Въпреки добронамерените ви и напълно оправдани и правилни усилия да я вкарате в правия път, за съжаление винаги ще се намерят жени, които все още ще настояват, че не искат деца. Единственото, което можете да направите е с лек фалцет да ѝ заявите, че обожавате децата си и не можете да разберете защо някой нормален човек не иска да има деца, особено пък жена. При необходимост позовете се на Библията.

Обаче ако чуете нещо такова: “Имам страхотен живот. До известна степен животът ми е такъв, защото нямам деца. Това е просто различен избор.” или “Не разбирам защо жените трябва да имат деца, за да бъдат смятани за пълноценни човешки същества.“, тогава единственото, което можете и трябва да направите, е да оставите жената на мира, защото тялото и живота са си нейни.

Advertisements

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Информация

This entry was posted on ноември 10, 2017 by in 2 ДЕЦА И 3 КОТКИ ПО-КЪСНО, да си кажа....

Навигация