Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Йога за майки

Реших, че е подходящ момент да се опитам да се разтегна малко, да вляза в (някаква) форма (различна от овал) и, евентуално, да разпределя качените при бременността 920 килограма еднакво по цялото тяло. Йогата, казах си, е най-подходящото средство за целта.

Както се вижда, изглежда като да съм изяла друга бременна жена, а да съм родила само едно дете преди десетина месеца. Когато родих Максим, който сега е на 9, бях качила 45 килограма върху 45-те, които тежах преди да забременея. С Явор, сега на около 10 месеца, положението беше сходно. Освен Копривщенските китеници, руските стакани за чай и леко сприхав и доминантен нрав, от майка съм наследила и способността да увеличавам теглото си до това на Юпитер по време на бременност.

Това тегло не е като обикновената дебелина – 800-те килограма, които качваме по време на бременност, се свалят по различен начин, с различно темпо и не еднакво на всички места по тялото. При чревоугодници като мен, които вярват, че с вкусна храна по-лесно човек се примирява с факта, че като умре няма да яде, теглото е плаваща величина, чиято форма, обем и тежест зависи от това дали е на олинклузив на Албена или от продължаващия ремонт вкъщи няма време да готви. Това прави купуването на подходящи дрехи почти невъзможно, а и нерентабилно.

Затова – йога. По-долу е резултатът.

Ако сте очаквали фотоси на стегнато, младо, слабичко телце в разчекнати пози, невъобразими за същество с костна система, чиято гъвкавост и заета поза карат очните ви ябълки да се изпотят, само докато ги гледате, няма да ги намерите тук. Тук имаме снимки от живия живот на обикновена софийска нещастница, която се опитва да изчекне в спортно начинание 12-те си хиляди килограма следродилна маса, докато двете й деца се заливат от смях около нея и я настъпват по ръцете на път към хладилника. Тези от вас, които са виждали как хора с тегло, по-малко от Луната, и по-гъвкави от полипропиленова водопроводна тръба (както съм аз) правят йога, може да разпознаят позите, които съм се опитала да направя, пък какво се е получило.

 

 

3 коментара за “Йога за майки

 1. denicakisimova
  август 28, 2017

  Къде е бил този блог толкова време?! Браво, чудни статии, много мой тип начин на изразяване 🙂

  Liked by 1 person

 2. Надя Гюрова
  август 31, 2017

  „Представям Ви една жена с невероятно чувство за хумор. Не я познавам лично, но и се възхищавам.“
  Това е моят коментар във Фейсбук, той казва почти всичко.
  Желая Ви още много прекрасни моменти, които да споделите с нас в тази неповторима и типична за вас форма. 🙂

  Liked by 1 person

 3. Pingback: Йога за майки - нагледно* - Майко мила!

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.