Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Топлоfuckация

toplofikaciaТоплофикация София нямали профил във фейсбук, затова ще споделя с вас, може някоя Ваша леля или братовчедка да работи там.

С две думи: служителите там са нефелни.

 

С малко повече от две:

Аз отдавна знам, че в Топлоfuckация работят хора, които участват в обществен експеримент. В предишният ми апартамент близо година получавах месечна сметка от 200 лева, без да ползвам парно и след като внасях всеки меец 200 лева. Впоследствие се оказа, че счетоводителката/касиерката/леля Венче не помислила, че съм написала абонатния номер в платежното, а търсела фактура на името на вносителя и, накратко, не знаела, че аз плащам тези сметки. Днес, обаче, те припомниха отново за себе си. Само като споменах, че искам да ми се приспадне начислената лихва, леля Венче получи едновременно сърдечна криза, СПИН, гръдна жаба и коксартроза, а аз се отказах да търся интелигентна форма на живот в Топлоfuckация.

Неуважаеми топлоизмерватели, използвам боб за готвене, не за гадаене КОГА ще посетите адреса да отчетете уредите, особено когато три пъти триете с маркер и надписвате с химикалка датата и часа. Разбирам, че вашето работно време е по-важно от това на потребителите, които си тръгват от работните места по-рано, нетърпеливи за очакваната среща с вас в пет часа. Пардон, „след 17 часа“, както пише (май последната) редакция с химикал на бележката. Не знам дали ви е направило впечатление, че обикновено жилищните сгради притежават една сложна и научно недоказана технология, която обикновените топло-потребители наричат ЗВЪНЕЦ. Той се натиска с пръст, крайник или химикалка и известява чакащите потребители, че вие сте готови да влезнете с обувки и кални в чистите им домове със синьо килимче, за да запишете някакви цифри, от които зависи дали другия месец ще ядем месо.

След като изчаках напразно паметното позвъняване 36 минути, реших да се разходя из блока (9 етажа, една кратка тренировъчна мисия със стълби), видях на вратата залепена от вас бележка. Залепена от вашите мръснички, тъпоглави, нахални и нефелни пръстенца бележка, на която ми пишете с удивителни как ДВА ПЪТИ сте посетили адреса ми и сега, понеже никой не ви е отворил (по миризмата е трябвало да усетя, че сте отвън и да отворя порти и да постеля рогозка вероятно?), мога да се обадя на телефон еди-кой-си, за да насроча нова дата за посещение, за което ще ни таксувате по „3 лева на разпределител и 8,40 лева за транспортни разходи“.

Очевидно тези Разпределители пътуват до квартал Стрелбище в София от покрайнините на гр. Ямбол, щом транспортните им разходи са 8,40 лева и затова решавам да не ги разхождам излишно. Подхождам съвременно, через обаждане на посочения телефон: 955-43-59.

На посочения телефон леля Венче, която се взира с лупите си в нечии платежни и вече 48-ма минута не може да разбере това датата на плащане ли е или сумата по фактура, отказва 5 пъти да общува с мен. Или, може би подобно на митичните и (не много умни) разпределители, които не са информирани за измислянето на звънеца, и тя не е сигурна зелена или червена слушалка трябва да натисне, когато пластмасовата кутия на бюрото й издава звук.

Изключително силно се надявам, че има Провидение и тъй като не можете да си спрете парното през зимата, на леля Венче в кабинетчето се надявам да й изгори електрическото табло. Единствено и само други подобни мозъчни фусили като вас биха могли да ви оправят, неуважаема Топлоfuckация.

7 коментара за “Топлоfuckация

  1. Marfa
    май 13, 2013

    А бе, да ти кажа, съчувствам ти и те разбирам, но донякъде симпатизирам на каките от топлофекация, след като са те накарали да напишеш това. 😀

    Харесвам

  2. мила
    май 13, 2013

    Първо- радвам се, че се завърна. Говоря на „ти“, понеже съм убедена, че взимайки предвид поста, обръщението е най- малкият ти проблем в момента. И второ- Топлофикация за мен винаги ще си остане жив кошмар, боли ми даже да ги удостоявам с главна буква. Бележките от вратата си ги пазя, обмислям ритуално изгаряне пред сградата им (аз живея на една пресечка от въпросната институция в Борово). Имаше един случай, когато открих поредното писмено известие за отсъствието си ( а тогава бях „наказала“ дъщеря си да ги чака), в последствие след поредица от обаждания разкрих, че жената, удостоена с правото да отчете цифричките, не е позвънила, понеже кучето ми се било обадило и тя се уплашила. Остави другото, ама не стига начисленията, ами и телефонната ми сметка достигна рекордни величини.

    Харесвам

  3. Shine
    май 13, 2013

    За топлофЕкация и мтел бронебойни патрони няма открити, няма открити…

    Liked by 1 person

  4. :)
    май 14, 2013

    Даааам… У наше село аналогичен случай…+ безумен разговор с шефа на подизпънителя, на подизпълнителя на Топлофикация, който се опита да ме убеди, че не може да ми помогне, защото в момента е в „Младост“…И нямаше реплика, когато аз контрирах с изречението : „Аз също съм в „Младост““.

    Харесвам

  5. Относно лелките, които измерват уредите… не съм сигурна дали не е по-добре да не ти позвънят. Защото, повярвайте ми, ТОВА ПОЗВЪНЯВАНЕ не се пропуска, не се и забравя…
    В неделя, в 15 ч. имах честта да го чуя – продължително, пронизително, известяващо за пожар, земетресение или незнам още какво бедствие или авария…
    Половинката тръгна да отваря, но го застигнах и задминах по пътя към вратата с пяна на уста и кървясал поглед. Отворих с трясък и застрелях лелята с тефтерчето с нещо от рода на „Защо заспивате на звънеца в неделя в 3 след обяд?????“
    Тя… застина… ококори ей-такива дзъркели и се заоправдава, че видиш ли, хората не чували звънците и за това звъняла като побесняла… При което веднага беше попитана защо първо не вземе да пробва, ей така, за разнообразие, да звънне нормално и еднократно, па да видим, аджеба, има ли глухи в тая къща или няма?!…
    Тръгна тя да мери и след първата стая, с цялата си наглост изрече „КАТО ГЛЕДАМ, НИКОЙ НЕ СПИ!!!“
    Нямах повече сили да се разправям и оставих мъжо да обикаля с нея…
    На излизане му била казала: „И да озаптите жена си!“
    @%!@#^^@$%^^^&*&*^*

    Харесвам

    • Orlin
      септември 8, 2015

      Добре му го е казала жената. Ти дали се замисляш, че за нея ти си само една от многото, изскачащи от вратите със своите си изисквания към звънящите 🙂

      Харесвам

  6. Бу
    октомври 18, 2013

    @Десислава Енчева,
    нищо не радва служителите на Топлоfuckация така, както подадено оплакване от работата им, устно или писмено. Редовно опитвам да им доставям тая малка радост!

    Последно миналата седмица служител изтърка старателно пощенската ми кутия („и БЕЗ да остават следи, или ще я пребоядисвате!“), след като той или негов колега, все тая, реши да залепи там обявата за предстоящо посещение въпреки наличието на табло за обяви (на което пише „табло за обяви“) и ей толкоз много джамове, по които и да си лепят малоумните обяви, следите не остават, обратно на името на оня филм.

    Моята злост е още по-изострена поради fuckта, че се разведох с Топлоfuckация след достатъчно години крепостно селячество и изобщо не желая да ме уведомяват каквото и да е, камо ли чрез нагло лепене връз пощенската ми кутия.

    Харесвам

Кажете си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Информация

Публикувано на май 13, 2013 от в мръсотия до шия.