Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Моят (фалшив) летен рожден ден

Джуджетата се оплакаха, че били претоварени през зимата и не смогвали да зарадват всички деца, заради неспирния поток от Български пощи със заявки за подаръци за мен. 

От друга страна, съществена част от всичките ми приятели (да кажем 2/3 от тях) не успяват да стигнат до обявеното място за церемониално, тържествено, величествено, алкохолизиращо и абсолютно греховно отбелязване на тази паметна дата по ред причини.

Запитаните 2/3 от недошлите защо не са успели (след възстановяване на посинелите си крайници) споделят:

1) Замръзнали са на спирката на 72 в очакване на автобуса. Те не са знаели, че и таблото, показващо, че автобусът ще дойде след 8 минути, е замръзнало отдавна, някъде през октомври.

2) За да не замръзнат, са се напили с ром на път към спирката и повръщат тайно и много засрамено в някой безистен.

3) Емо Чолаков е казал, че предстои „романтичен свеж полъх с аромат на замръзнала мента и преобладаващо любвеобилно слънце“, в резултат на което приятелите ми чакат санбернарите на Планинската Спасителна Служба да ги изрови от лавината на път към рождения ми ден.

На второ място, успелите да се преборят с природните стихии 1/3 от всички поканени се оплакаха на свой ред, че опитите да се усамотят по двойки на балкона ми, където да се натискат и да изпъкват със заучени реплики от романтични комедии, завършвали злополучно със залепени като с лепило два езика, бавно превръщащи се в две буци лед, или с предстояща ампутация на ръката, с която той я прегръщал нежно през рамото на балкона.

На трето място обърнах внимание и на приятелите си, които се казват Николай, Николета, Николина, Нико Тупарев или Никълъс Кейдж, които пък ме обвиниха в емоционален шантаж заради принудата да избират дали да отидат първо на именния ден, да се напият на собственият си имен ден, да уважат баба си Николчица или, с огромно чувство на вина за предадените родителски очаквания, да се изтипосат на моя рожден ден и да се напият от мъка, след което да излязат на балкона с непозната (справка: предният абзац).

Известна с човеколюбивата си природа и категорична загриженост за околните, чувствата им и най-вече целостта и здравето на крайниците им, взех съдбовното решение да променя кармичния си път и да отпразнувам рожденият си ден в разгара на лятото. (Благодаря за аплодисментите и приветствията, моля за тишина малко, да довърша!)

Излишно е да споменавам допълнителните ползи, освен избягването на ампутация от измръзнали крайници, преспиване в Пирогов в електрическо одеало и провалените роднински сбирки на Никулден. Вие сами се досещате за свободата да присъствате (полу)голи, да се натискате навън, спокойствието да припаднете пияни под звездното небе, както и най-голямата радост, която Ви дава моят втори рожден ден: сбъдването на мечтата Ви да ми поднесете още един подарък, освен този, който сте поръчали вече от ebay за зимният ми (истЕнски) рожден ден.

Понеже един Стрелец трябва да има равностойна лятна зодиакална алтернатива, обявявам, че това лято ще се раждам на 17 август. За Ваше улеснение, планирала съм да се родя в петък вечерта, което Ви дава възможност да се довлачвате от петък наобяд чак до неделя призори. Преродената аз с чаша блъди мери и по бананова поличка ще Ви чакам на някой стол на бар Корал, който, за гражданите, които по-далече от Lidl в Дружба не са стигали, се намира в/до Лозенец, на около 60 км от Бургас (след Созопол). Все още не съм решила колко години ще навърша тогава, но можете да съобразите символично подаръка си за възраст между 18 и 32 годишната Муша-Буша.

Имайте предвид, че се приемат символични и илюзорни (да се чете несъществуващи) подаръци, като песен, снимка, стихотворение, залез, романтичен секс с елементи на животинско изплющяване, шепа пясък и бикини, но настойчиво настоявам за Вашето съвсем действително физическо присъствие.

За гостите, облечени като Батман или друг супер герой, ще има спИциЯлни изненади.

Благодаря за вниманието, можете да седнете вече. Въпроси?

Advertisements

7 comments on “Моят (фалшив) летен рожден ден

 1. greenhrast
  август 1, 2012

  Musha, ти си луда, кефиш ме жестоко, Busha!
  Peace!!!

  Like

 2. Ина
  август 13, 2012

  Пич, заради твоя блог (линк към който открих в бе-ге мамата) не можах да изгледам закриването на Олимпиадата. Чета от 3 часа и се хиля като луда.
  Айде, весел ти рожден ден на 17-ти 🙂

  Like

 3. Ина
  август 13, 2012

  Знам, това не пречи да си пич 🙂

  Like

 4. Me and MyMonkey
  август 17, 2012

  Весел рожден ден, изкушвам се да дам по 3 лексотана на домочадието и да се грабна от Бургас на РД :))) Невероятно диване си, неповторимо….

  Like

 5. moonlight
  август 22, 2012

  А аз си мислех че съм единствената, нещастно орисана с рожден ден на 7ми януари… ще взема да ти последвам примера, да знаеш :)))

  Like

 6. Ralitsa Lilova
  август 27, 2012

  Олеее,с мойто диване сте астрални близнаци ( 6.12.2005)..и той беше изтрещял преди две седмици и след два часа рев,че на рождения му ден нямало да има огънче,китари и да е на Иракли го „преродихме“ на 10 август!:-)))

  Like

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Информация

This entry was posted on август 1, 2012 by in да си кажа... and tagged .

Навигация