Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Like a Sir

Когато е студено, ми се иска да имам гадже. През лятото не съвсем, тогава ме вълнуват други неща, обикновено свързани с авточасти и татуировки. Или такива, от които боли глава, има порезни рани, изгорели прасци от ауспух, изкълчени стави и синини по цялото тяло. Както и такива, свързани с вода, много вода, като Черно море например.

Също така, когато се опитвам да си закача щорите на прозореца, също ми се иска да имах гадже. Вероятно ако имах гадже, нямаше да купя две щори без точни размери на прозореца, а така, на око, ориентировъчно, към 130 см някъде приблизително, които после да набивам една в друга, за да паснат. Също, ако имах гадже, нямаше да вися като циркова маймуна, окачена с един крак на парното, другия на перваза, с отвертка върху телевизора, клещи в джоба, дюбели в устата и разклонител за бормашината на коляното. Ако имах гадже, нямаше да знам какво е фи и цокъл. Вероятно имането на гадже щеше да е от полза, вместо синът ми, който е 90 см и се опитва да ми подаде някой инструмент отдолу, а аз балансирам някъде на метър и половина над земята. Умението да прихващаш отвертка с палеца на крака съм си го писала в сивито. В такива моменти ми се иска да имах гадже.

Наскоро един приятел ме попита защо, всъщност, си нямам гадже. Не намерихме смислен отговор на този въпрос, но успяхме в рамките на петдесетина километра да уточним къде точно се намира G-точката и да обсъдим защо някои мъже свършват трудно от свирка.

Отговор на горния въпрос получих, след като прочетох тази новина: Жени описаха идеалния мъж. Как? Ми така.

Нормална жена:

– Колата ми издава странен звук? Как така издава звук, че и странен? Какво й е странното? Просто си шуми нещо там! Как да вие? Кое да вие, кормилото? Така де, волана. Не вие, това е новата песен на M.I.A. в дъбстеп вариант! Каква ми е колата? Ми…бяла, голяма, даже имам багажник и всички гуми! Как така дали съм й сменяла маслото? Какво масло? Имам бебешко олио, не съм го отваряла, ще стигне ли? Дори не знам за каква табла ми говориш, къде да я търся тая табла?…А, табло ли? Къде е? Какъв емулатор? Аз съм против ГМО, даже създадох страница във фейсбук против ГМО-тата! А…друго ли е? Уф айде, затварям, щото закъснявам за фризьор.

Аз:

– Хидравликата на волана се е прецакала, вие на пълен завой, трябва да сменя хидравличното масло, защото под кората на двигателя има теч, на пипане и на вкус не е антифриз, масло е. Не е рейката, хидравличната помпа е ок. За смяна са ми и съпорт апаратите на задните гуми, трябват ми и нови дискове. Носачите на предна дясна са заминали тотално, трябва да смениш и биелетката, трака на павета. Като я отвориш, смени кабелите на свещите и гарнитурата, щото плуват в масло и дави, в багажника са новите, трябва да я форсирам на 3-4000 оборота, за да не задави и да не гасне. Провери и дебитомера дали е ок, щото ми играят оборотите на празен ход. Лятото сменяме АГУ-то с инжекцион и слагаме и нископрофилни гуми. Бягам сега към Практикер, искам да видя един гардероб дали ще пасне у нас.

Тру стори.

Ей затуй си нямам гадже. Щото като ме питат каква кола карам, само номера на рамата не цитирам. Оня ден едно момиче ме пита какво карам, като й отговорих, все едно й преразказах как е изчислена формулата за теорията на относителността. Накрая отегчено казах, че е бяло ауди, тя закима радостно, че е разбрала.

Ноу бойфренд, щото имам две кутии с инструменти, шестограми 12 размера, 3 комплекта клещи, бормашина, чанта с гаечни ключове. Имам и флакон строителен силикон под мивката, също и кутия с десет вида бушони. На фона на този емпиричен анализ, забелязвам, че имам два чифта летни обувки с висок ток и 5 рокли и гримовете ми са една чантичка, направо се губи зад камарата инструменти, винкели, гайки, дюбели, чукове (два броя), пирони и болтове. Както мога да си сложа очна линия, мога и да шпакловам, да бъркам цимент и гипс, да отлепям и залепям тапети, мога и да грундирам, ако не ме мързи. Сменяла съм спукана гума, за 20 минути мога да се облека и да се гримирам и съм готова, до миналото лято карах колело, карам ауди, признавам си, че се заглеждам по хубави мъже (много рядко и по жени), обичам да плувам и да се гмуркам.

Няма и защото много харесвах едно момче доскоро, но човека си търси гадже, а аз от радост, че го има, го вкарах в схема на 20-годишен брак с три-яденета-дневно, супа-основно-десерт, изхвърли-боклука-на-тръгване, телевиознни-сериали-на-вечеря и други компоненти на тази битово-монотонна идилия. Е така седя си, седя си без мъж и после идва някой и аз, толкоз възторжена от появата му, се зеленчуковидоизменям в овчица по престилка с черпак в копитцето. Сега пък в другата крайност – идва друго момче в нас и аз, явно преговорила урока, му казвам, че се надявам да е вечерял, ял, пил и прочие, щото вкъщи няма манджа и няма и да готвя. Нещо сиво трябва да намеря, някакви 18% трябва да добавя, не само черно-белите крайности.

Наче, след като прочетох резултатите от проучването сред 2000 жени, цитирано от Newslite.tv, стигнах до извода, че аз съм много близо до идеалния мъж. Тази новина никак не ме зарадва. Шит. Шит. Шит.

Трябва ми спешна интервенция за корекция на пола. За всяка закупена накладка (или някаква авточаст) ще си купувам по една рокля. Всеки път, като си отворя капака на колата, ще си слагам червило. За всеки път, когато съм тръгнала с летящ старт, после поне две улици ще карам с 40. За всяко ползване на бормашината ще ходя на педикюр, маникюр и каквото там се прави на ръцете и ноктите. След всеки сглобен гардероб, шкаф и окачени щори ще изплитам по един шал и ще бродирам „Мадоната с младенеца“. За всяко напиване като карпатски вълк в някой бар ще ходя на фризьор и ще си слагам гланц на устните на светофарите. Срещу всеки номер в телефона ми от типа „Еди-кой-си-Авточасти“ ще записвам нов „Един-кой-си-Котето/Писето/Муцунката/Миличкото“. Оттук насетне по-често ще се виждам с мъже на среща и за секс, отколкото да сменяме табло, накладки, маркучи, кабели, рейки, емулатори, чудесии. Багажника ще бъде разчистен от спирачни дискове, бормашина, гаечни ключове, винкели и прочее и ще сложа сламена шапка, слънцезащитен крем, дамска чанта, резервен комплект червило, спирала и сенки, дантелено бельо за всеки случай и още една опаковка презервативи. Задължително почвам да карам с 12-сантиментрови токове. Никакви гонки повече с други стари кошници между светофарите из Люлин. Отписвам се от автомобилни форуми и веднага се регистрирам в розали, бг-мама, лейдизоун, кифлаком и други. Започвам да си говоря с приятелките за намаленията в Мола, новата прическа на Мария, има ли гадже Ангелина или просто са правили секс… 8 месеца, какво е казала врачката на Елена и какво да пием за болезнен цикъл. И задължително – никакви нови татуировки. И обици.

Изобщо, ще се трансформирам. След няколко месеца пак ще стане студено.

P. S. Наистина ли това са само мъжки удоволствия?

32 коментара за “Like a Sir

  1. longanlon
    април 12, 2012

    тъй като гледам не ти трябва бойфренд, а гърлфренд 🙂

    Харесвам

    • Musha Busha
      април 12, 2012

      Тъй ли мислиш? На теб не ти ли трябва гърлфренд също, ама пълнолетна.

      Харесвам

  2. longanlon
    април 12, 2012

    аз каквото ми трябва си имам, затова не се оплаквам 😛

    Харесвам

  3. chaotic
    април 12, 2012

    хмм, ако се трансформираш ше спреш ли да пишеш?

    Харесвам

    • Musha Busha
      април 12, 2012

      Е как да пиша с ноктопластика? Ще счупя някой нокът. +това ще съм заета да маневрирам между СПА, педикюр, фризьор, срещи, шопинг, четене на форуми за кърменето, раждането, бебетата, как да обзаведем дома си с Фън шуй…

      Харесвам

  4. chaotic
    април 12, 2012

    ъъ, да ползваш нещо speech-to-text? а и ако съдим по сборището на вещиците(бг-мама) тия неща хората успяват да ги правят и докато бълват мъдрост на тон.

    Харесвам

    • Musha Busha
      април 13, 2012

      Във фризьорския салон ще имам достатъчно време да прочета тантрически книги и ще мога директно да ти говоря в главата, ако искаш.

      Харесвам

  5. freedom
    април 12, 2012

    Просто бъди себе си, пък каквото е писано да става ще става!

    Харесвам

  6. Shine
    април 12, 2012

    Тва с дюбелите и бормашината все е още е загадка за мен, но май по-добре да не се уча, че като гледам и аз съм опасно близо до идеалния мъж…

    Харесвам

    • Diana
      юни 18, 2012

      Тук и аз се записвам за няколко урока, но другото ме причислява и мен в категорията на идеалния мъж, хммм …. от утре тръгвам на спа и маникюр и коя е Ангелина ?!!! 😉

      Харесвам

  7. dz
    април 12, 2012

    значи, гледай сега малко реалност да ти вметна. първо, без значение мъж/жена на никой не му дреме за биографията на колата ти, това е кола, превозно средство, повечето хора не ги интересуват коли, защото като цяло това са инструменти, за да правиш нещо друго. естествено винаги има хора, които хобито им са коли, влакове, самолетчета. все тая, но интересът към подобни хобита е от куртоазия.

    за гаджето са си оправдания.

    Харесвам

    • Musha Busha
      април 12, 2012

      „за гаджето са си оправдания.“

      Това не го разбрах. Иначе, квинтесенцията на замисъла в текста е друга, не просто чарковете на колата.

      Харесвам

  8. EL
    април 12, 2012

    Хм, ако вземем сега да направим една анкета да не се окаже, че поне 50% от жените сме почти „идеален мъж“. А идеята да вкараш Муша и Госпожата в един образ е супер, стига да намериш време за всичкото това:)
    Btw – вместо педикюрите можеш да пробваш да ходиш на офроуд – там има и гаджета, и коли, и яко газ до ламарините:)))

    Харесвам

    • Musha Busha
      април 13, 2012

      От каране офроуд научих къде са носачите и амортисьорите и колко струва смяната. Пък и на лов за мъже не ми се ходи. Навсякъде има „гаджета“, обикновено са си довели своите:)

      Харесвам

  9. freedom
    април 13, 2012

    ‘Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our Light, not our Darkness, that most frightens us. We ask ourselves, who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you NOT to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightening about shrinking so that other people won’t feel unsure around you. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It is not just in some of us; it is in everyone. As we let our own Light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.’ цитат на Marianne Williamson

    Харесвам

    • Musha Busha
      април 13, 2012

      Who are we? Where are we? Are we alone? Is it in the water? Why this milk tastes weird?
      Май наистина е петък 13ти…

      Харесвам

  10. chaotic
    април 13, 2012

    благодаря – гласове в главата си ги имам. проблемът е, че бързо забравям, та предпочитам да го има написано. плюс коментарите – които тоя път определено са факин прайслес.

    Харесвам

  11. nousha
    април 13, 2012

    Ся, мен никой щото не ме пита и аз как да не се разпиша (да се изложа още в началото, напоследък като мина и прочета някой пост тук и се чувствам по-добре, прощавай, че те използвам по този начин 🙂 А и понеже някак много пък еднакво е настроението напоследък, само че моят блог е наистина и буквално с има-няма трима читатели, а и аз разреждам по мъничко в отделните постове, да не му стане пък нещо на някой, като изсипя цялото мрънкане наедно, не си личи чак толкова.
    Аз пробвах всякакви варианти, ама точно тъй се получи – таман реших, че явно съм била твърде планиращо-доволна-себе си-притесняваща момъка, и вземах, че се държах по-така, резерве, лежерно, той и тоя избяга. Тъй че почерпвам от идеите ти и смятам следващия път, като се засиля да върша нещо сама или да разбирам от нещо, да попърхам с мигли, да навия кичурче коса на малкото пръстче и да изписукам – аууу, не мога!, разбира се, преди това ще съм си сложила обилен слой гланц, ох, простете, глос! за устни с аромат на ягодка, а още по-преди това ще съм си направила лоботомия…

    Харесвам

  12. Eva
    април 13, 2012

    обичам да се отбивам тук,харесвам стила ви и неподражаемото чувство за хумор,но с риск да ви засегна ще кажа,че новият облик на блога е ужасен :(( Трудно се вижда текста и е много подтискащо.

    Харесвам

    • Musha Busha
      април 17, 2012

      Ева, черни букви на бял фон е оптималното за четене на текст, не знам кое точно Ви затруднява, споделете? Иначе за облика – не мога да зарадвам всички, затова обикновено егоистично гледам на мен да ми харесва:)

      Харесвам

  13. Ina Киш Toteva
    април 14, 2012

    Муши, ако бях мъж, досега да съм ти пробутала един годежен пръстен, за оригиналност скрит в чисто нов коплект инструменти ;).

    Харесвам

  14. Eva
    април 19, 2012

    Благодаря,Ви Муша-Буша,вече всичко е наред.А въпросният ден фонът беше тъмнокафяв с черни букви.И сте права,че първо на вас трябва да се хареса:)
    А вие продължавайте да ни радвате 🙂 Поздрави и успех!

    Харесвам

  15. x
    април 20, 2012

    Аз като имам гадже, пак си сглобявам мебелите сама 😉 Заеби ги тия стереотипи.

    Харесвам

  16. Shoshko
    април 23, 2012

    Ох, явно съм още една жена, която „ако беше мъж“ щеше да ти предложи ръка, сърце и куп споделени инструменти. Прекрасна си!
    (и не, не те познавам лично, но това няма и значение)

    Харесвам

  17. Boyana
    май 15, 2012

    Слава богу, че не разбираш от футбол: това им е най-трудно да го преживеят. Аз лично съм математик, също лошо, много лошо. Имам идея да се записвам на бокс, и не че нещо , само че ми писна от айробика. Е да, маникюр няма да стане. Обикновено връзките ми протичат по следния начин: след уточняване, че не съм обратна, мъжът е запленен, очарован , влюбен, най-якия секс, най – яката мадама. До първия спор, в който аз не въртя очи, не се чудя какво става и не повдигам вежди, ами си казвам какво искам. Тея мацки с повдигане на веждите обаче получават, каквото искат. Евала на холдинга. 🙂

    Харесвам

    • Musha Busha
      май 15, 2012

      Boyana, „обратна“? Сериозно, на моя блог пишеш коментар за „обратни“?
      Междувременно какво искаш, че не го получаваш, пък с повдигане на вежди става? Просто любопитство.

      Харесвам

  18. Boyana
    май 16, 2012

    No offence, Musha. Въпросът „Ти да не си обратна?“ не е моя реплика, мислех, че се подразбира изборът на дума.

    Харесвам

  19. Boyana
    май 16, 2012

    Но и също така аз си нямам понятие от „politically correct words“. Не живея в България от доста време и изобщо не знам кое как се нарича. Тук си имам 2ма приятели, които са българи и са хомосексуални (блах, това ми звучи като от учебник, но не искам да обидя някого пак) и единият ми каза навремето като се out-ваше ( и това не знам как да го кажа), че е обратен. Точно с тази дума ми го каза и не го каза цинично. Те нямат проблем с тази дума, съответно и аз реших, че проблем няма. Сега се оказва, че има. В крайна сметка може ли някой да ми обясни кое е ок и кое не е. И особено с жаргонните думи, там явно имам сериозни пропуски. Искам много да се извиня, ако съм обидила някого, чела съм и предишни постове в твоя блог, харесва ми като цяло, не съм предполагала, че думата е обидна.

    Харесвам

  20. Инженера
    май 31, 2012

    Няма лошо човек да разбира от много неща, това в никакъв случай не е полов белег. Естеството на заниманията не обуславя джендър-а, освен ако не сте фен на Джудит Бътлър…Бих казал, похвално е човек да вниква в естеството на нещата, без предразсъдъци. Когато един мъж си зашие копче, задължително ли го пращаме на другия тротоар? 🙂

    Харесвам

  21. Ypa
    юни 5, 2012

    Абе и аз като я четох оная статия за идеалния мъж доста се зачудих що за Мъж е тва, че аз не го харесвам, да не би аз да съм мъж.. Средностатистическата кокошка принципно няма критерии за мъж.. Докато ги натрупа и вече е народила поне две-три деца, та от там нататък претенциите са излишни и стават само за статистики и статии, но никаква реалност..
    Ей така се успокоих, че съм си ок.. 😉

    Харесвам

  22. Lazy_666
    август 22, 2012

    Абре слънцА, знаете ли колко е трудно да намерите жена която да си казва това което мисли?
    Знаете ли колко ми е омръзнало да гадая, какво трябва да представлява поредното цупене?

    Не, не ми казвайте, как Вие ВИНАГИ казвате това което мислите, съжалявам, ама не сте представителна извадка.

    Естествено когато жената е по-нахакана, мъжът се чувства в небрано лозе, щото пък видиш ли, тя му обяснява, че каретата не са за смяна и че той е идиот. Но вината си е негова. Ако иска жена-пич, ще търпи равноправие.

    П.С. Подходи към следващия младеж като към много добър приятел и остави нещата да си текат. С времето ще разбереш дали си струва да му готвиш. Както имаше един пост, „Ако приятелят ви ви каже да идете и да му направите сандвич – идете. Ако не си е заслужил, защо сте с него?“

    Харесвам

Кажете си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Информация

Публикувано на април 12, 2012 от в да си кажа....