Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

част VI: i…

Главата i, като i-сиктир, i-баси маiката, като жiteiската iрония. 

През ноември 2011 публикувах в блога си текст за радостта да шофирам. Офтопик е, но важно, да кажа все пак, че вече не правя така. В отговор получавам мейл от някакъв, когото ще кръстим тук Гай. Гай като Гай Мартин. Оказва се, че сме съседи.

Почти на 30 е, висок 185 см, сини очи, къса брада. Съсед ми е. С много татуировки. Кара мотор. Освен това, може да готви.

Пишем си всеки ден, говорим си за всичко. Решаваме да се видим. Навън е тъмно, студено, гадно, студено, много тъмно, мирише на зима, студено, студено, тъмно е, споменах ли, че е адски студено?

Той очевидно е пич, от тези, с които можеш да си много добър приятел и в чиято компания ти е приятно и спокойно. Отиваме да ядем супичка. Ядем и си говорим и както си говорим, минават 4 часа. Как така четири часа? Четири часа не сме млъкнали, не сме спрели да си говорим. На следващия ден цял следобяд чатене, вечерта пак среща, този път 5 часа. Така минават и следващите дни. В неговата компания ми е спокойно, неспокойният ми дух се кротва.

Моя приятелка ме запознава с неин приятел, срещата минава много зле – момчето живее в купчина от мръсно бельо. Спасявам се от срещата с въпросния мъж и отиваме в някакъв бар и отново прекарваме цялата вечер в говорене, все едно другите с нас са пейзаж. Пак не помня какво точно сме си говорили толкова до 5 сутринта.

Два дни по-късно се случва, каквото ще се случва. 

По традиция смя вечеряли, изговорили сме часове приказки. Докато се разминаваме зад колата пред тях и обсъждаме имам ли или не теглич, на който да закачим мотора му, си казвахме чао, той ме потупа по рамото приятелски за чао.

И тогава, в точно този момент, в този миг моята вселена спря за секунда, а на големи електрически табла в главата ми като на мач по ръгби пишеше: „Че-сти-то! Вие сте влю-бе-на!”

Осъзнала неприятната ситуация да имам несподелени чувства към приятел, предприемам бързи, спешни и сръчни мерки. В следващите дни започвам да дълбая, докато намеря достатъчно дразнещи негови черти, които не просто да ме накарат да не харесвам този човек. Виждаме се, ядем супичка и си говорим, аз се опитвам да скрия колко го харесвам, той или не го вижда, или се преструва.

Говорим си за храна и той изведнъж казва: „айде да готвим”. Предпазливо опипвам почвата и казвам да си доведе който иска на готвенето в нас. На което той отговаря, че нямало да взима никой, щото мислел, че ще е романтична вечеря, само ние двамата, след която ще изпаднем в непосредствена близост.

Нали сте виждали онези грамадните китайски чинели, които се удрят с един гонг по тях? Искам да си представите как в този момент, на думите му, си слагам главата между гонга и чинелите и после си представете Хълк Хоуган как се засилва с гонга и ДДДЖЖЖЗЗЗЖААААЗЗЗЗСССССЗЗЗЪЪЪЪНННННННН.  Четиринайсе минути резонанс.

Изпадам в паника. Той ако не доведе някой, а сме само двамата, а аз съм влюбена в него, a в кухнята имам един голям нож, ако има и моркови, винаго нещо се готви с моркови, аз предвиждам как от паника ще си накълцам пръстенцата, ще хвърчи лакиран палец, а мънечко осакатено кутре ще падне от плота, отчаяно от живота, осиротял показалец жално ще плаче и ще реди „На прощаване”!

Спешно търся приятели да дойдат на вечеря, но точно тази вечер нямам късмет. Оказваме се сами. Готвим, готвим, готвим, той готви червена супа от цвекло със сметана, някакви пържоли, накрая любимия ми кейк с тъмна бира. Кейкът се е изпекъл чудесно, шоколадовата заливка е жестока. Докато се опитвам да го обърна от формата за печене в една тава, кейка се разцепва през средата, because fuck you, отидоха ми усилията да направя впечатление с готварски умения… Поглеждам го плахо, държа в ръце тавата, а той само казва: „Залей го със шоколадовата заливка и дай една лъжица.” Има такива моменти, в които някой казва една толкова проста реплика, от която всичко кликва като парче пъзел.

След вечеря поисках да му разгледам татуировките на гърба. Той се обръща и си сваля тениската.

В единица наносекунда успявам да зяпна като настъпан опосум, да ме лъхне миризмата на кожата му, да си прехапя устните до кръв, от възбудата ми се разширяват зениците, не виждам татуировките, виждам само огромно цветно петно. Нелепа история. Най-подходящата за ситуацията реплика е „ухааа”, „ееее”, „оооо“, „супер”, „красиво”… И безопасна игла с мартеница да имаше татуирана, все тая.

Прекарахме над 12 часа заедно, един до друг, ядохме, смяхме се, пускахме си музика, прозявахме се и …толкова.

Advertisements

17 comments on “част VI: i…

 1. Longanlon
  март 11, 2012

  „аз и повечето жени имаме радар за истинския мъжкар“

  не бях се смял толкова много доста отдавна 🙂

  ти може и да имаш, не те знам, но „повечето жени“ голям радар, голямо нещо:
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=28316.0
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=181318.0

  Like

  • Musha Busha
   март 11, 2012

   Твърде много неща мога да ти отговоря на този коментар, затова ще замълча изцяло.

   Like

 2. kanew
  март 12, 2012

  cliffhanger .

  Like

 3. annahells
  март 12, 2012

  Ей , страхотна си! Не знам какво работиш в реалния живот, но спешно те моля да се заемеш с професионално писане – имам нужда да чета нещо толкова добро и безумно забавно, което ме кара да харесвам реалността съвсем мъничко повече 🙂

  Like

 4. Shine
  март 12, 2012

  След тоя разказ, чак моята интуиция светна в червено…

  Like

 5. Bogy
  март 12, 2012

  Чудо.

  Like

 6. Емо
  март 13, 2012

  Не знам как ще се развие случката,но определено имаш дар слово, Даваш напред с писането имаме нужда от нов Толкин да речем.:::::)

  Like

 7. P.
  март 14, 2012

  Kато изключим факта че си се изхетерастила най-нагло (‘как ни тъ е срам’, ‘предателка’, ала-бала), това е толкова милооо! :подсмърк:
  С annahells съм, ако не си твърде заета да си играеш на семейство (‘щото всички виждаме на къде отива тая история), наистина трябва да се замислиш за професионално писане – много си добра!

  Like

 8. Tsvetomira Petrova
  март 15, 2012

  Бях забравила как ме щипят очите след четене на твоя публикация. Щото не мигам, докато чета 🙂

  Like

 9. Гого (женен)
  март 15, 2012

  Почти забравих , че мразя хората… Браво!

  Like

 10. Ей тоя пост ме изкефи най-много! Чета те от 2+ часа, вече яко ми се спи, ама ще те продължа утре! Много ме кефиш.

  Like

 11. Mirela Slavcheva
  март 7, 2013

  Оф! Отчаяно се опитвам да открия продължението от някоя си неделя преди година по обед. Засега безрезултатно: помощ?

  Like

 12. Mirela Slavcheva
  март 7, 2013

  Намерих.

  Like

 13. Михаела
  април 23, 2014

  Може ли рецептата за кейка ? : д

  Like

 14. tsvetoliush
  август 7, 2014

  Днес исках да си го припомня това, ама… защо е съкратено толкова много? Аз тъжна 😦

  Like

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Информация

This entry was posted on февруари 19, 2012 by in Чиклит and tagged .

Навигация