Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Въпроси към Меглена Кунева

Меглена Кунева (да се чете DDB) поискаха три въпроса от блогъри. Поне знам, че аз и сийка сме получили такъв мейл, вероятно още стотина души също. Кокошката или яйцето е било първо не ми се стори достатъчно добър въпрос и затова, ето питам.

Бяхте еврокомисар с ресор „Защита на потребителите“. До момента нито един български Президент не е вземал отношение по проблемна световна тема в държави с по-забавено развитие. Смятате ли, че Президентът на България може да участва активно в защитата на човешките права по света (например системното публично обесване на хомосексуални в Уганда, организирани нападения и изнасилване на млади жени в Южна Африка и други)?

При обявяване на кампанията Ви, казахте, че ще създадете Граждански съвет  за мониторинг. Смятате ли, че в България темата „гей“ е проблемна и ще се застъпите ли за законодателни промени за узаконяване на фактическо съжителство за партньори от същия или противоположен пол?

По какви теми ще организирате референдуми? При положение, че Вие още в началото обещахте активност в тази посока, до момента какви теми сте набелязали?

 

Отговор на въпросите на блогърите се очаква на 19 септември.

 

Advertisements

3 comments on “Въпроси към Меглена Кунева

 1. Longanlon
  септември 15, 2011

  ако ще ходиш на срещата, представлявай ме и мен 🙂

  Like

 2. Musha Busha
  септември 15, 2011

  ъъъ…да се обръсна ли сега по тоз повод и да отида с два дъмпела:) какво да я питам от твое име?

  Like

 3. Longanlon
  септември 16, 2011

  аз съм я питал вече, тя само трябва да отговори 🙂

  ‎1. Смятате ли, че посоката, в която Европейският съюз се развива в момента, е вярната посока? Че не е достатъчно ЕС да е просто общност от независими държави без граници за движението на стоки и хора, каквато бе първоначалната му идея, а че е нужно сегашното силно централизирано управление в Брюксел, което разпределя все по-голям % от БВП и определя централно голяма част от политиките и законодателството на държавите членки във всички сфери на живота и икономиката (от земеделие и енергийна ефективност, до размер и форма на краставиците)?

  ‎2. Мислите ли, че подпомагането на икономиката чрез по-големи правителствени разходи (инфраструктурни проекти, субсидии за бизнеса, високи социални плащания) е начин за излизане от икономическата криза (глобално и у нас)?

  ‎3. Смятате ли, че е за предпочитане един политик да има ясно мнение и позиция по основните обществени въпроси и да го изразява и защитава, или напротив – трябва да е уклончив в отговорите си, винаги да търси баланса и средната позиция, за да се хареса на максимален брой гласоподаватели?

  Like

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Информация

This entry was posted on септември 15, 2011 by in просто хрумки.

Навигация