Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Нова година – нов късмет

За Нова година направих баница на два етажа – мавзолей с приземен етаж от спанак, после етажна собственост от късмети и тавански мезонет – втора баница със сирене. Страшно много исках да направя триетажна баница, но не открих какво ще се върже добре със спанак и сирене. Обичам импровизациите в тавата, но не ми се рискуваше точно с баницата.

Наблъсках сигурно 30 късмета в баницата. По традиция, аз не слагам „обичайните“ късмети, а всяка година си измислям някакви, в зависимост от настроението. Това, което знаех със сигурност е, че в тазгодишната баница НЯМА да има късмети „бебе“ и „животни“. Тая работа с бебето вече я свърших и макар вероятността да се обременя ей така случайно при мен да е сведена до ледена минусова, за всеки случай не ми се играе на покер с яйцеклетките и случайни пиянски вечери (в случай, че ми се падне късмета „Пиянство и разврат“). Късметът „животни“ прие облика на спасената Жоро, която е дежаву от „бебе“ с наакани гащи и надъвкани мебели. Жоро си търси дом, а Максим го храня редовно и обилно, да порастне по-бърже, така че да минем нататък.

АФ КОРС, готините късмети се паднаха на други хора. За мен останаха:

Патешки радости. (Това дори не знам какво значи!?)

Здрав дух в здраво тяло. (Парите не ми се паднаха, така че ще си карам здрава и бедна:)

Бъди нещо като нож, нещо като цвете. Изобщо нещо като нищо на света. (Рибо-рак?)

Гламур и пайети всяка събота вечер.

Честит ден на детето.

Леко и безаварийно шофиране на голфа.

Обвързана, но не вързана. (Хех…)

Това е ваучер за частни уроци при Жоро Бекъма.

Малка вилка, непретенциозна, с две липи отпред.

Вие сте десети. Опитайте отново.

Ще намериш своята глутница.

Ще научиш китайски и ще достигнеш нирвана.

Чудно, нямам търпение просто от радост.

Пиянсто и разврат не ми се падна, нито Money for nothing, нито Sex on fire. Чакам съня с просветлението как ще ми се случи 2011 с тези късмети.

Нещо такова:

Нирвана със сигурност ще постигна, докато пелтеча на китайски в някоя гламурна съботна вечер, докато се обяснявам, че съм обвързана, но не на каишка. Ще пална после Голфа и ще отпраша към малката спретната вила, където на другата сутрин ще цепя дърва за огрев, за да си поддържам здравия дух в здравото тяло. На гости привечер ще дойде Жоро Бекъма и ще ми донесе балони от ЕнДеКато по повод 1ви юни. Глутница озверели и полудели като мен ще ме намери със сигурност, когато, осъзнавайки какво се случва, не завия и аз срещу луната.

Ще я видим тази работа през декември 2011, ако, разбира се, оцелеем след 11 май тази година.  (btw всякакви умове и шамани там трябва да спрат да се е.ават с датата на Големия Край, защото познавам хора, които теглят кредити с падеж на връщане след въпросната дата и наистина за някои ще настане пълен финансов апокалипсис!)

4 коментара за “Нова година – нов късмет

  1. s
    януари 15, 2011

    хм, какви ще да са патешките радости?
    дали сред радостите на обвързаната патка влиза вилката с две липи отпред?
    или да я правят на палячо в съботните вечери? а после да я консумират в собствен сладко-кисел сос а ла патка по китайски?……….
    на мен пък само едно нещо ми се падна, съвсем банално. любоВ е то…

    Харесвам

  2. Egone
    февруари 22, 2011

    Щом ще научиш китайски… :Р

    Харесвам

  3. lomonosov
    март 1, 2011

    Странно, но поне честно. На мен ми откраднаха парите. Резача на баницата прибягна до хитрост с ножа. Ама да е жив и здрав. Иначе доста странно това с патицата (да беше по Пекински). Ама догодина не се знае. Може и да се падне 🙂

    Харесвам

Кажете си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Информация

Публикувано на януари 11, 2011 от в размишления по теми всякакви с етикети .