Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Кафяви VS сини

Любовта е сляпа и глупава, но…

ако можех да си избирам кого да обичам, така рационално погледнато, бих избрала някой с кафяви очи.

Ако допуснем, че някакъв, да речем съществен, процент от влюбванията са несподелени и обектът на нощните ми щения не ме отразява изобщо, със сигурност няма да искам да си посипвам сол в раната ежедневно. А когато си влюбен и главата ти витае някъде, всичко наоколо се трансформира в събития, вещи, хора, преживявания и емоции, които ти напомнят този човек.

За мой късмет съм се влюбвала досега все споделено, като не броим Д. и М. Общото между Д. и М. е че са със сини очи. Аз като се влюбя, не е такова спокойно обичливо влюбване. То е ток и жица, то са мокри гащи, мокри сънища, то е драматизъм и патос, страст на кристали, тръпнещо очакване… По-важното е, че в дните на влюбването и в случая Д./М. – на осъзнатата несподеленост, всичко наоколо ти напомня за Този Човек.

Това, дявол да го вземе, беше мъчение. Целия свят имаше сини очи. Синьо е морето. Светло синьо небе. Няма цвят без синьо. Накъдето погледнех, виждах сините очи на Д./М. И където отидех, там беше Д./М., със сините си очи. Там бяха моите мечти с тези сини очи. (зад звука от клавишите се чува „Синьо“ на Сленг). Мракът нощем синее. Честните очи – и те сини. Вярват във тебе, не защото си ти, не защото обичат твойте сини очи. Водата е бистра, студена и…синя. Синьо е знамето на Европейския съюз. Добре, че столевката е зелена. Но много други неща около мен бяха сини – тролеите, униформите на контрольорите са сини, синини ми излизаха, когато падах някъде или прескачах някоя ограда, синьо е Кюрасото, което ми доливаха в чашата, на Синеморец ходехме на плаж… Много синьо има на тоя свят и точно, когато си много влюбен в някой, който смята да се жени за някаква гъска с червена коса, защото ти си „прекалено дива за него“, синьото е последното, което искаш да те заобикаля.

Явно съм си взела поука, щом всяка моя следваща любов беше с кафяви очи. От кяфяво, на по-кафяво, на най-кафяво с леки зелени или кехлибарени отблясъци. О, оттогава си отдъхнах. Живееш си живота спокойно, всичко се синее около теб, но ти си окей, защото небето не е кафяво, нали? Синевата не се казва „кафеевата“. И морската вода и тя не кафенее, да? А пък кафява вода не бих помирисала дори!

Дори и Google потвърждава теорията. Търсенето на песни за кафявите очи дава n-пъти по-малко резултати от синеещите се сърцеразбивачи, от които определено нямате нужда, когато страдате по нечий поглед.

Изобщо, практически погледнато, по-прагматично и себезапазващо е да се презастраховате с любов към кафевооки хора. Определено избягвайте тези със зелените очи, там вече наистина е сериозна работата. За несподелените любими черни очи ще се сещате всеки път, като погледнете къде стъпвате, също не си е работа. Кафявите очи рулз.

P.S. Всяко правило си има изключение, аф корс.

Advertisements

9 comments on “Кафяви VS сини

 1. Албена
  декември 14, 2010

  Какво ни е на нас, зеленооките? БТВ, кафявите са станали „кяфави“ в заглавието.

  Like

 2. Musha Busha
  декември 14, 2010

  Обичта на живота ми е със зелени очи, същите, като моите. Синът ми. Заради него и заради себе си ще замълча дяволито за зеленооките:)

  Мерсаж за корекцията, поправих заглавието.

  Like

 3. Hr.
  декември 14, 2010

  Със зеленооките си е ебало майката, верно.

  Like

 4. -
  декември 15, 2010

  iслучайност или не, но общуването със зеленооки ме е довело до извода, че наистина са особняци..в най- неприятния смисъл на думата.
  а стоманено сивите очи не заслужават ли да бъдат споменати:)?

  Like

 5. Musha Busha
  декември 15, 2010

  Стоманеносивите очи си ходят в комплект със стоманено-студени хора. Знам от опит.

  Like

 6. ^
  декември 16, 2010

  опитът си е опит, обаче
  студенината на такъв индивид може да се оправдае например с хроничната липса на определен чифт топли кафеви очи, в които да се оглежда.
  не стига това, ами тук (Българията) e на челна позиция в класацията за най-тъжно място за живеене – мизерно, мръсно, циганизирано и безкрайно изпростяло!
  така се получава, че покрай ежедневната борба за оцеляване със зъби, нокти, рога, копита, ритници и крошета умира добрината човешка, увяхват мечти и надежди..

  Like

 7. Musha Busha
  декември 17, 2010

  Ей как ме ободри тоя коментар:) Направо ми светнаха очите:)

  Like

 8. Ambrosio
  декември 28, 2010

  Кафявите очи погледнати по доста различен начин. Браво ! Вече ще знам как да карам хората да ми харесват очите .. :д

  Like

 9. paper0planes
  март 10, 2012

  ами „Behind these hazel eyes“? когато си мислиш за някого, всяко нещо, било то на километри несвързано с него, ще ти напомня за този човек. интересна теория във всеки случай и похвала за готиния блог. доста забавно е да четеш тук 🙂

  Like

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Информация

This entry was posted on декември 14, 2010 by in размишления по теми всякакви and tagged .

Навигация