Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Кафяви VS сини

Любовта е сляпа и глупава, но…

ако можех да си избирам кого да обичам, така рационално погледнато, бих избрала някой с кафяви очи.

Ако допуснем, че някакъв, да речем съществен, процент от влюбванията са несподелени и обектът на нощните ми щения не ме отразява изобщо, със сигурност няма да искам да си посипвам сол в раната ежедневно. А когато си влюбен и главата ти витае някъде, всичко наоколо се трансформира в събития, вещи, хора, преживявания и емоции, които ти напомнят този човек.

За мой късмет съм се влюбвала досега все споделено, като не броим Д. и М. Общото между Д. и М. е че са със сини очи. Аз като се влюбя, не е такова спокойно обичливо влюбване. То е ток и жица, то са мокри гащи, мокри сънища, то е драматизъм и патос, страст на кристали, тръпнещо очакване… По-важното е, че в дните на влюбването и в случая Д./М. – на осъзнатата несподеленост, всичко наоколо ти напомня за Този Човек.

Това, дявол да го вземе, беше мъчение. Целия свят имаше сини очи. Синьо е морето. Светло синьо небе. Няма цвят без синьо. Накъдето погледнех, виждах сините очи на Д./М. И където отидех, там беше Д./М., със сините си очи. Там бяха моите мечти с тези сини очи. (зад звука от клавишите се чува „Синьо“ на Сленг). Мракът нощем синее. Честните очи – и те сини. Вярват във тебе, не защото си ти, не защото обичат твойте сини очи. Водата е бистра, студена и…синя. Синьо е знамето на Европейския съюз. Добре, че столевката е зелена. Но много други неща около мен бяха сини – тролеите, униформите на контрольорите са сини, синини ми излизаха, когато падах някъде или прескачах някоя ограда, синьо е Кюрасото, което ми доливаха в чашата, на Синеморец ходехме на плаж… Много синьо има на тоя свят и точно, когато си много влюбен в някой, който смята да се жени за някаква гъска с червена коса, защото ти си „прекалено дива за него“, синьото е последното, което искаш да те заобикаля.

Явно съм си взела поука, щом всяка моя следваща любов беше с кафяви очи. От кяфяво, на по-кафяво, на най-кафяво с леки зелени или кехлибарени отблясъци. О, оттогава си отдъхнах. Живееш си живота спокойно, всичко се синее около теб, но ти си окей, защото небето не е кафяво, нали? Синевата не се казва „кафеевата“. И морската вода и тя не кафенее, да? А пък кафява вода не бих помирисала дори!

Дори и Google потвърждава теорията. Търсенето на песни за кафявите очи дава n-пъти по-малко резултати от синеещите се сърцеразбивачи, от които определено нямате нужда, когато страдате по нечий поглед.

Изобщо, практически погледнато, по-прагматично и себезапазващо е да се презастраховате с любов към кафевооки хора. Определено избягвайте тези със зелените очи, там вече наистина е сериозна работата. За несподелените любими черни очи ще се сещате всеки път, като погледнете къде стъпвате, също не си е работа. Кафявите очи рулз.

P.S. Всяко правило си има изключение, аф корс.

Advertisements

9 comments on “Кафяви VS сини

 1. Албена
  декември 14, 2010

  Какво ни е на нас, зеленооките? БТВ, кафявите са станали „кяфави“ в заглавието.

  Like

 2. Musha Busha
  декември 14, 2010

  Обичта на живота ми е със зелени очи, същите, като моите. Синът ми. Заради него и заради себе си ще замълча дяволито за зеленооките:)

  Мерсаж за корекцията, поправих заглавието.

  Like

 3. Hr.
  декември 14, 2010

  Със зеленооките си е ебало майката, верно.

  Like

 4. -
  декември 15, 2010

  iслучайност или не, но общуването със зеленооки ме е довело до извода, че наистина са особняци..в най- неприятния смисъл на думата.
  а стоманено сивите очи не заслужават ли да бъдат споменати:)?

  Like

 5. Musha Busha
  декември 15, 2010

  Стоманеносивите очи си ходят в комплект със стоманено-студени хора. Знам от опит.

  Like

 6. ^
  декември 16, 2010

  опитът си е опит, обаче
  студенината на такъв индивид може да се оправдае например с хроничната липса на определен чифт топли кафеви очи, в които да се оглежда.
  не стига това, ами тук (Българията) e на челна позиция в класацията за най-тъжно място за живеене – мизерно, мръсно, циганизирано и безкрайно изпростяло!
  така се получава, че покрай ежедневната борба за оцеляване със зъби, нокти, рога, копита, ритници и крошета умира добрината човешка, увяхват мечти и надежди..

  Like

 7. Musha Busha
  декември 17, 2010

  Ей как ме ободри тоя коментар:) Направо ми светнаха очите:)

  Like

 8. Ambrosio
  декември 28, 2010

  Кафявите очи погледнати по доста различен начин. Браво ! Вече ще знам как да карам хората да ми харесват очите .. :д

  Like

 9. paper0planes
  март 10, 2012

  ами „Behind these hazel eyes“? когато си мислиш за някого, всяко нещо, било то на километри несвързано с него, ще ти напомня за този човек. интересна теория във всеки случай и похвала за готиния блог. доста забавно е да четеш тук 🙂

  Like

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Информация

This entry was posted on декември 14, 2010 by in размишления по теми всякакви and tagged .

Навигация