Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

I Can Canon

Искам да можех

 

да пея, да имах чуден, мелодичен и дълбок глас

искам да можех да карам кола, да въртя ей така волана с една ръка, да дрифтирам по Цариградско и да свършвам само от гледката

искам да можех да направя шпагат

искам да можех да връщам времето назад и да превъртам напред

да можех да въртя огън и да танцувам

искам да можех да се разплача и да се наплача за татко, който си отиде преди половин година

да можех да свиря на тарамбуки, или поне на китара

искам да имах големи гърди, шепа и половина цица

искам да имах дълга до кръста коса, която да увивам като шал около шията си

да можех да карам скейтборд

искам да разбирах от електричество и да мога сама да си ръчкам по тоците вкъщи

да имах пълни, сочни, рубинени устни

искам да можех да танцувам като Даниел Клауд Кампус, бившия танцьор на Мадона

искам да можех една вечер да се напия безпаметно и на другата сутрин да не помня какво се е случвало (а беше време… беше, беше, а аз бях твърде дива тогава!)

искам да се влюбя, до полуда, до обезумяване, да не мога да спя от тревожност, да съм вечно възбудена, да ми се свива корема, когато чуя гласът на определен човек, да ставам рано сутрин, за да гледаме изгрева заедно в мълчание, искам да ме погледне и да онемея, да се разлея в топлина и да знам, че това Е, искам да усещам с кожата си как си пасваме като зъбчати колела, като пъзел, искам само да хване ръката ми и да се разтреперам и да ми настръхне кожата, искам да чете в очите ми какво мисля, искам…искам…

искам…искам още сто реда да изпиша!

А дотогава, ще се наслаждавам на трудно спестените и похарчени с удоволствие 229 лева за мой си, собствен, само мой, мой, мой Canon:

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

2 comments on “I Can Canon

 1. Цвети
  октомври 11, 2010

  Хубави снимки и още по-хубаво писание. По този повод ще ти пейстна тук един малко сълзлив цитат от един малко сълзлив сериал, който обаче харесвам именно заради топлотата на човешките взаимоотношения в него:

  Make a wish and place it in your heart. Anything you want, everything you want. Do you have it? Good. Now believe it can come true. You never know where the next miracle is gonna come from, the next smile, the next wish come true. But if you believe that it’s right around the corner, and you open your heart and mind to the possibility of it, to the certainty of it. You just might get the thing you’re wishing for. The world is full of magic. You just have to believe in it. So make your wish. Do you have it? Good. Now believe in it. With all your heart.

  Надявам се не се сърдиш за спама. А за Canon-а – честито и със здраве. Can on 🙂

  Like

 2. LGB
  октомври 11, 2010

  Аз пък ще ти пусна нещо по-дълго от комика Джон Карлин, което той пише след смъртта на съпругата му през 1997г от рак:

  „Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко. Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко.

  Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща. но не и по-добри неща.Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем по_вече, но научаваме по-малко.

  Планираме по_вече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко.Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки. Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко – възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, в което има много на витрината, но малко в склада.

  Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете „изтриване“.Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги. Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас. Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.Запомнете и казвайте „обичам те“ на любимите си, но най-вече наистина го мислете.

  Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Запомнете и се дръжте за ръце, и ценете моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас. Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете.Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.“

  Джон Карлин

  Like

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Информация

This entry was posted on октомври 9, 2010 by in размишления по теми всякакви and tagged .

Навигация