Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Открийте осемте разлики

От: veess 09:21 Петък 04 юни 2010

Homofob..rasist..nacionalist…evala na koito go e napravil

От: asdasd 10:56 Петък 04 юни 2010

Evala 😀 😀 😀 Malko mu e daje da sa go ubili ama mal 6ans 🙂 dano drugiqt pat„*

На 6 януари 2010 година около 23 часа четирима фашисти са нападнали Борис Боев – един от най-активните членове на Движение за съпротива „23 септември”. Нападението срещу нашия другар е предварително замислено и извършено с изключителна жестокост. Не е съществувал конкретен повод за нападението. Нападателите са го причакали на спирка на градския транспорт в близост до дома му и когато той слиза от автобуса, под прикритието на тъмнината, те неочаквано са се нахвърлили върху него и са му нанесли удари с твърд предмет, които са можели да доведат до фатален край. Единствено благодарение на своя здрав и изключително силен организъм нашият другар е останал жив.

Това фашистко нападение над наш другар не е изолиран случай.

– На 1 май 2009 година, след приключване на демонстрацията във връзка с Деня на международната работническа солидарност, организирана група от около 20 фашисти нападна в Парка на свободата разотиващите се по домовете си участници в демонстрацията. Тогава пострадаха възрастна жена и придружаващата я нейна дъщеря – симпатизанти на движението, а седем нападатели бяха арестувани от намиращи се наблизо полицаи (виж тук).

– Преди няколко години друг наш другар беше ударен с бутилка по главата от фашисти пред зала, в която е трябвало да присъства на концерт. И само по щастлива случайност момчето остана живо.

– Многократно са отправяни заплахи със смърт в интернет срещу активисти на нашето движение. Представители на фашистки групи събират сведения за адресите, личните данни, публикуват снимки на наши активисти.

Със своите нагли и арогантни действия неофашистите в България се опитват да сплашат активистите на левите организации в страната и да парализират още в зародиш движението за съпротива срещу диктатурата на едрия български и чуждестранен капитал. Очевиден е стремежът на нападателите да подражават на своите предшественици от фашистките щурмови отряди, като, вероятно, разчитат на мудност и бездействие от страна на държавните органи, за да останат ненаказани. Призоваваме съответните държавни институции да започнат да изпълняват функциите си и най-сетне да предприемат законови мерки срещу фашистките групи.

Фашизмът е разрушителна кауза, обречена от историята, както и остарялата експлоататорска система, на която тази чудовищна кауза служи.

Изстъпленията и бруталната агресивност, демонстративната кръвожадност на лумпенизирани елементи, са израз на тяхното идейно безсилие и, естествено, тези акции не могат да спрат възхода на зараждащото се движение за освобождение на трудовите хора от капиталистическото неравноправие и гнет.

Горната новина е от януари на сайта на Индимедия. Днес пресата пусна следната новина:

Лидерът на Български национален съюз (БНС) Боян Расате и младеж, който е бил с него, са били нападнати на улицата от двама неизвестни. Пред Агенция „Фокус“ потърпевшият разказа, че нападението е станало в центъра на София, пред дома му.

Нападателите са били с качулки. Единият е носел чук, а другият бокс. Инцидентът е станал около 14:00 часа следобед.

Събориха ме на земята. Успях да се изправя, след което хванах единия – този с чука за ръката, но другият мина зад мен и ме удари няколко пъти с бокс в тила. После мина пред мен и ме удари с бокса и в лицето, разказа Расате.

Младежът с него също е бил съборен на земята и удрян. Нападателите са избягали. Те не са говорели нищо. Нападението е станало много бързо и дори хората в съседни магазини не са успели да разберат веднага какво става.

Боян Расате заяви, че обяснението, което има за случая е, че в годините, в които е развивал обществено-политическа дейност, от БНС са настъпили много интереси. Нямам представа, кой може да бъде, каза той.

След нападението двамата са потърсили помощ в „Пирогов“. Момчето е с контузни рани и с разбита дясна скула. Боян Расате каза, че са му направени 16 шева, има рани на главата и тила, както и множество натъртвания и удари по тялото.

Полицията е уведомена. Екип от Трето районно управление работи по случая.

И в двата случая подобни новини водят до коментари като двата най-горе. Определено не съм фенка на Расате, напротив. Ако беше луд, щях да го оправдая вероятно. Но персоната му и мнението ми за него са без значение.

От значение е, че между двете новини за мен няма разлика. Понякога в изблик на гняв и на мен ми се иска да живеех в първобитно-племенен строй, в който без угризения и наказание да се раздава правосъдие с юмруци. Но това не е правосъдие. Лошото е, че нито едната от страните в горните новини няма да си извади поука. Не раздавам присъди, защото не искам мен да ме съдят. И не влизам в саморазправа, защото моето убеждение, че не така трябва да стават нещата. Не, че не ми се е налагало и не, че тогава нямаше да отвърна на удара, ако имах физическата сила да го направя. Затова се надявам в двата случая по-горе и във всички подобни полицията да намери извършителите.

*Коментари под статията във в. Труд.

Още за престъпленията от омраза:

В омразата се уповавам

От какво покълва хомофобията*?/What gives birth to homophobia*?

На 166

Персоналният тероризъм*

Убийството като анекдот

4 коментара за “Открийте осемте разлики

  1. longanlon
    юни 4, 2010

    Двете групировки са едни и същи – едните фашисти, другите комунисти. Идеологията им е почти еднаква и античовешка, лидерите им – еднакво ненормални фанатици.

    Колкото и да се противопоставям на насилието, ако искат да се избиват взаимно – мога само да ги поздравя и да им пожелая пълен и окончателен успех. Светът ще бъде едно много по-добро място без тях.

    Харесвам

  2. Musha Busha
    юни 4, 2010

    Много съм съгласна с теб. Обаче не е сигурно дали се избиват взаимно.

    Харесвам

  3. MadWizard
    юни 4, 2010

    може да са били гейовете.
    ..нали пак нещо ще се перчат скоро и превантивно са решили да го отстранят от парада си.

    /шегувам се, разбира се,…
    ….гейовете нямат чукове/.

    Харесвам

  4. longanlon
    юни 5, 2010

    ахахахаха вчера са пребили с чукове и боксове боян расате

    коментарите в тоя блог явно са като потъркването на лампа с желания 😉

    Харесвам

Кажете си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Информация

Публикувано на юни 4, 2010 от в мръсотия до шия.