Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Визуално от L Party: Boxing Match Show

Ако мислите, че това е спорт за силните и коравите, грешите. Боксът е един от най-популярните фитнес режими и ако се стремите към стегнато, силно и хармонично тяло, това е спорта за вас. Мислете за Хилари Суонк. Или за Ръсел Кроу.

Първоначално боксът е бил без правилa, без рундове, без категории. Мъже в юмручни състезания пред публика са изрисувани върху каменни плочи в Египет, на територията на древен Шумер и в Багдад до 7 000 г. пр.н.е. От тези зрелищни и безмислостни състезания се ражда боксът. Някога мачът е приключвал или при нокаут, или ако единият състезател се откаже, или при смърт на някой от боксьорите. Вместо ръкавици, бойците са увивали ръцете си в кожени ленти, които не само предпазват юмруците, но и нанасят неприятни рани на противника. После се намесва християнството отново и пак почернява пейзажа – през 500 г. боксът е забранен от Теодорик Велики и спортът е заклеймен като обида към Бог. В края на 19-ти век боксът е със съмнителна слава – незаконен в Англия и в по-голямата част от САЩ, а мачовете се провеждат в бърлоги за залагане и често са прекъсвани от властите. В началото на 20-ти век САЩ се превръща в център на боксовия свят. До края на 20-ти век се основават 3 боксови федерации и световният шампион е такъв единствено, след като е признат и от 3-те институции едновременно.

Първият боксов мач между жени се е състоял като демонстрация на Олимпийските игри през 1904. Оттогава женският бокс се развива изключително бавно и мъчително. Жертва на предразсъдъци и консерватизъм, той е забранен като спорт и едва през 1988 в Швеция се разрешават официално аматьорски срещи между жени. Цели 9 години по-късно се състои и първото състезание по женски бокс във Великобритания.

На 26 май в ID Club Sofia имаше Boxing Match Show. В първия мач играха боксьорките Светла Таскова – Тайсън срещу Глория Василева-Врабеца.  Втория мач беше кик-бокс – Мария Распопова срещу Полина Стрезова. Съдия на мачовете беше Цанка Карова (СК Бастет), водещ на цялото шоу – Цвети от Expose. От третия мач нататък няма да разказвам, участничките и свидетелите си знаят:)

Благодарение на Кристина Николова, ето и снимки:

Advertisements

3 comments on “Визуално от L Party: Boxing Match Show

 1. Благо
  май 31, 2010

  Уоу! Страшни сте!

  Like

 2. Благо
  май 31, 2010

  Трябва да бъдете на гей-прайда 😀 😀 😀 малко да ги поразметкате 🙂

  Like

  • Светла
   февруари 15, 2015

   Много си прост !!

   Like

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Информация

This entry was posted on май 30, 2010 by in бокс and tagged , .

Навигация