Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Отказах (Updated)

Преди една седмица, в 15:30, пуших последна цигара.

Иска ми се сега да изпадна в лирически опиум и да разкажа въодушевена как се е променил живота ми, как тонусът ми се е повдигнал до небесата, сетивата ми са се изострили като на вампир, кожата ми как е светнала и е станала полупрозрачна бяла коприна и прочие глупости, но всъщност мога да споделя само, че нощем кашлям, докато ми се завие свят. Друг непосредствен резултат са спестените 5 лева дневно и едно по-малко неща за носене в джоба. Не че не ми се пуши, особено на маса и по навик. Просто гледам назад колко време мина без цигара и как след още няколко дни може би няма да ми се пуши въобще.

Залогът да не пропуша беше, ако издържа една седмица (т.е. до петъка тази седмица) без да пуша, да си дръпвам тайно или друго, да мина и на индивидуални тренировки.

Ако наруша уговорката, трябва АЗ да се занимавам всеки ден в залата с едно много глуповато същество в продължение на един месец. Не знаете за какво става дума, сериозно. Едва се удържам да не я удрям на всеки пет минути.

So… Една седмица по-късно резултатът е:

Започвам и индивидуални тренировки.

Advertisements

2 comments on “Отказах (Updated)

 1. Viktoria
  март 26, 2010

  За жалост, това е началото и дори не е всичко гадно което ще ти се случи в следващите няколко месеца…А и никога няма да спре да ти се пуши! Аз не пуша шеста година и пак от време на време сънувам…Първите няколко месеца ги изживях много зле, откачах, крещях, чупех чиний и чащи…и това не е всичко! Kакто и да е, преживява се! След време, но след доста време, ще ти се изострят наистина много повече сетивата. Но след време, за жалост първия етап е отвратителен. Но направи си сметка колко си струва, и колко по-добре съм сега, щом не съжалявам и за качените килограми даже…Истина е, не съжалявам, напротив, бих качила и още само и само да не съм зависима от нищо и да дишам така както сега.
  Виждам, че имаш стимул, това много ще ти помогне. Ние когато отказахме цигарите, защото ги отказахме с жена ми заедно, купихме мотора за премия, изчислихме тогава, че за три години сме го изплатили само от спестените от цигарите пари! Правиш ли си сметка колко мотори, коли, и какво ли не сме изпушили за годините в които сме пушили?…Ако това не е достатъчен стимул, погледни сладкото личице на Максим и си представи колко по-малко никотин ще диша той ако ти не пушиш, и гаранция, че няма да ги погледнеш повече!

  Like

 2. Viktoria
  март 26, 2010

  А… и кураж! Ти можеш да победиш и в тая битка :)))

  Like

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Информация

This entry was posted on март 26, 2010 by in бокс, да си кажа... and tagged .

Навигация