Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Идвам с мир

казали (wannabe) скинарчетата, преди да скочат с юмруци

Те са скинари, колкото аз – растафарианка. Или още по-малко. Скочили на бой на шепа народ, събрали се срещу Пазарджишката Наредба на протест в събота.

Днес.бг и Красимира Гешева къртят просто с отразяване на събитието. „Противно на очаквнията, пред сградата на общината се събраха много малко гейове, лесбийки и хомосексуалистии.“ (хомосексуалистиИ?…). Към тези „гейове, лесбийки и хомосексуалистии“ може да се добави „и други“, за да не се обиди някой, че е пропуснат. „Единият от задържаните е ударил полицай с яйце и след това е посегнал да го удари с ръка.“ На един от полицаите му е счупен пръст при удар. Но това не е толкова сериозно, колкото „опит за посягане с ръка“.

Това в събота се случва под прозорците на Пазарджишката Община. ПОД и ПРЕД местната власт. Вероятно полицаите в София са някаква тежко-артилерийска-имперска-ударна сила, която не се плаши и е супер подготвена за всякакви сблъсъци. Вероятно има и за какво – когато сме готвили прайдовете с полицията, сме работили заедно и винаги съм била доволна и съм имала доверие на полицията в София. Още преди години бях впечатлена какви сценарии се замислят, к’ви тактики, к’ви пет лева.

Полицията в Пазарджик трябва да дойде да стажува малко в София, на един-два мача Левски-ЦСКА. Или са супер неподготвени и наивни да изпратят 20 полицаи на тълпа от 80-100 души (без значение от коя страна и зад чия позиция), или … друго. С привичната за България параноя допускам и „друго“ – подобен сблъсък на „уж“ мнозинството, съставено от *$)*$!!$@№$@У$)!№@У*§!*@№), които нападат полицаи и шепа гейове „легитимира“ популистки въпросната наредба.

Изобщо няма значение и никога не е имало значение колко хора протестират. Не знам защо в България толкова се залага винаги на количеството. Вероятно сме се отказали от качеството на гражданския глас отдавна. Количествено, в България има повече идиоти и агресивни, но пък необразовани и комплексирани (на принципа „може да си грозен, ама за сметка на това си тъп“) млади хора с неизраходвана негативна енергия, които биват вербувани за и в полза на някакви нихилистични идеологии. Вместо това, винаги се брои колко човека от отсрещната страна са дошли. В държава, в която да имаш полицейско досие се счита за патриотичен дълг и родова чест, е трудно да си нормален. Във всяка лудница ако си по-малко изкукал изглеждаш малцинство.

В Пазарджишкия случай „ЛГБТ Действие“ са си платили сметката грубо за наивността и идеализма, както и , за жалост, неоправданата безусловна вяра в държавната система за сигурност. Марко са го ударили с кроше по главата. Крошето е близък и много силен удар. На двама полицаи са им счупени пръстите. Някакви други двама души също са пострадали. На снимката в Дарик виждам обичайните физиономии от еБеНиСе, които отново, по традиция, протестират „мирно“, къде с бухалка, къде с юмруци, къде с крясъци.

В моите очи нещата изглеждат зле. Шепа хора изразяват мнението си за (погрешна и според мен) наредба в Пазарджик. В пресата други хора открито предупреждават, че ще се стигне до сблъсъци. Шефа на местната полиция решава да прати 20 полицаи на тълпа от 80-100 души, СЛЕД червената лампичка за сблъсъци. От цялата сурия народ там, само нашите 6 гейчета имат разрешение от Общината да са там. Действието се развива баш на пъпа на властта и реда в града – Общината. Тези и без това 20 полицаи нещо се заплесват и 8 комплексирани, но агресивни кежъули чупят пръстите на техни колеги и удрят някои от другата страна на протеста. После кежъулите са доволни, че имат досие и (уж ще) са задържани в ареста. Повечето журналисти пишат, все едно люпят семки на седянка с кака Сийка и леля Пена и плетат чорапи.

Нацистите са сбъркани казва:
22.03.2010 в 7:56 | ОтговорАбе нямам нищо против нацистите и фашистите, стига да си стоят вкъщи и да не ми налагат крайно-дясната си политическа ориентация! Да бъдат каквито си искат, но да не излизат по улиците и да парадират, че мастурбират на портрети на Хитлер и че са жалки расисти и хомофоби със задръстено от догми и фетиш към тоталитаризъм и авторитаризъм мислене. Пак казвам, да си гледат фетишите у дома, да пишат колкото искат пъти „зиг хайл“ по интернет форумите, но да не парадират с това по улиците. Имат късмет, че обществото ни е толкова толерантно и гражданите не се обединяват да им сритат лайняните фашистки тикви, всеки път като излезат на улиците със знамена със свастики и проявяват безумна агресия срещу невинни граждани.

Advertisements

5 comments on “Идвам с мир

 1. faeton
  март 23, 2010

  пишем за себе си. пишем си един на друг. дано има и повече „външни“ любопитни.

  полицията наистина не беше адекватно подготвена. всички полицаи бяха с голи ръце. впоследствие се появиха 2-ма с кучета. притеснен един от шефовете в момент, когато ситуацията взе да става тревожно критична, поиска по радиостаницята всички свободни полицаи да бъдат изпратени на мястото.
  в момент, когато тълпата започна да скандира явни призиви за смърт никой не реагира. обяснението беше, че ако се реагира на това ситуацията ще стане неконтролируема и предпочитат да удържат нещата поне в настоящия им вид.
  от коментарна полицай разбрах колко и те не са съглсни с този „вносен“ протест.
  коментари ба журналистите обяха отчайващо по-отвратителни.
  „дошли от софия, а пазарджик ще им плаща охраната“, „като са от софия да си протестират там“ и т.н., и т.н. журналистка от местната тв „телекабел“ беще убедена, че протестиращите „са дошли за да си правят реклама“.
  най-грозно беше когато се появи организираната групичка момченца от БНС с плакати, метли и псувнни. Спрели за момент с ругаенето, нетърпеливи да ги снимат в „акция“ журналисти подвикваха: „е, хайде викайте, де! нека да стане шоу!“

  всички присъстващи журналисти коментираха, че разпитвайки участниците в контрамитинга от БНС ли са и никой не им е отговорил утвърдително. обаче в центъра на агресивната агитка се оказа софийският представител на новосформираната „света троица“ на БНС – Звездомир Андронов. С камера в ръка отрази целия протест, дори е надникнал в документите с лични данни в съда, което е довело до отнемане на камерата му и изтриване на записа.

  Like

 2. Дарина
  март 24, 2010

  Ало, faeton, тук таен агент tilia_tomentosa за „гей зоната“ на LiveJournal, където съм прочута с екзотичната си хетеросексуалност. Аз минавам ли за вътрешна любопитна? 😉

  Like

 3. Н.Р.
  март 24, 2010

  От любопитство, тази „Наредба“ оспорена ли е от Областния управител, и ако не въобще имало ли е някаква реакция от негова страна? Той има прякото задължение да контролира актовете на местната власт за съответствие със закона, конституцията и международните актове. А ми се струва, че въпросната „наредба“ чрез ефекта си нарушава основни конституционни права като например неприкосновенност на личния живот (чл.32), лична свобода и неприкосновенност (чл.30), а вероятно и правото на изразяване (чл.39). При всички случаи, почти е сигурно, че тази наредба е в нарушение на чл. 8 от Европейската конвенция за правата на човека (неприкосновенност на личния живот), който често е използван срещу подобни хомофобски национални държавни действия от Съда в Страсбург. Още по-интересен е и чл.10 (правото на свободно изразяване), който също е нарушен, защото демонстрирането на сексуална ориентация на обществено място само по себе си може да е акт на изразяване. В миналото Съда е защитавал под чл.10 дори носенето на дрехи като „изразяване“, присаждайки доста принципи от широката американска доктрина на Втората поправка.

  Имам роднини в Пазарджик и гледайки тези абсурди много ми се иска да хвана самолета с шведския си приятел и да се целуваме точно пред районното на пазара там с нарочната цел да ни глобят, за да видим колко ще издържи тази наредба в съда.

  Like

 4. dete
  март 24, 2010

  някакъв човек, който бе допуснат върху самата торта, не-представил се дори за журналист, ми обясняваше как КЗД просто няма шанс да се произнесе срещу наредбата, щото еди-с-кво видиш ли. къв си ти бе?
  след първото нападение журналистите попитаха веднага ‘какво се случи току-що?’, марко тръгна да им отговаря, а аз беснеех ‘не видяхте ли какво се случи’… какво значи да те питат какво се е случило! а когато след това марко помоли някой от униформените да не пускат никого на платформата – щото идват си някакви хора, ние клечим, рисуваме, знаем ли какви са, репортери, журналисти, можеше и андронов да е.., казали му, че няма да стане – !!!!!? естествено тва е нареждане отгоре, както и колко да е броят им, обикновените полицаи бяха ок, дори човекът със счупеният пръст дето едва ли не очаквахме да ни нахока, се държа добре.

  Like

 5. faeton
  март 25, 2010

  @дарина
  имах предвид освен нас, които регулярно следим нещата тези текстове да попадат и пред повече случайни очи. инак ние сме наясно с позициите си. 🙂

  @дете
  наистина когато стана първото нападение всички журналисти се бяха струпали в далечния край на градинката, където се беше появила малката групичка с плакати и метли – разпитваха ги, снимаха. някой забеляза, че на тортата става нещо, но вече полицаите бяха наскачали и бяха свалили двамата на земята, чак тогава се втурнаха натам.

  вчера е излязла официално позицията на републиканския омбудсман: http://freepazardjik.wordpress.com/2010/03/24/ombudsman-reshenie/

  Like

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s