Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Протест(и)

Докато родната ни и най-стара ЛГБТ организация бавно крета към кончината си, през изминалата година хората, били някога там, и нови, са пример как непрекъснато, всеки ден, трябва да правиш нещо, за да се промени светът към по-добро.

Вече сигурно сте чували за абсурдната Наредба на Общинския съвет на Пазарджик,  чиито чл.14 забранява публичната демонстрация на „сексуална и друга ориентации“. Текстът в кавички е абсолютен оксиморон на общинската мисъл и лично аз се радвам, че не ми се налага да общувам с такива апогеи на мозъчната дейност. Спорът с радиото никога не ми е бил интересен.

Днес явно, освен ЛГБТ действие, организатори на протеста пред Комисия за защита от дискриминация по повод въпросната наредба, и други…хм..активисти са се вдигнали да изразят недоволство.

Някакъв сайт „ТОП НОВИНИ“ пише:


Днес в 10 часа започна протеста на гей обществото. Пред НДК се развяха знамената на РЗС и националният ни флаг. Хомосексуалистите мирно протестираха срещу чл. 14 от Наредбата за обществения ред на Община Пазарджик. Желанието на организацията е оставката на общинския съветник от Пазарджик Благо Петров. Комисията по защита от дискриминацията ще заседава по казуса. Денят, мястото и часът на протеста съвпаднаха с митинга, който РЗС орагнизира днес.
Искра Дайнова

(Полицаите пак скучаят и пият чай. Естествено, че хомосексуалИСТИТЕ протестират мирно. Засега.)

Всъщност, истинският протест беше в 12:30 пред сградата на Комисия за защита от дискриминация.

Краставите магарета се надушват и където има едни лумпени, другите ги влече като конски мухи лайно. Дарик пише:

Контрапротест на действията на гей организация ще организират в Пазарджик представители на Български национален съюз. В специална декларация те се обявяват против искането на организацията „Лесбийки, гейове, би- и транссексуални действия“ за отмяна на чл.14 от Наредбата за обществения ред, който според тях, ограничава правата и свободите на хората с различна сексуална ориентация.

В документа се казва, че всички проведени до този момент анкети сред населението на Пазарджик, показват, че хората в града одобряват наредбата в този й вид. Български национален съюз призовава кмета на града Тодор Попов и всички отговорни институции да забранят провеждането на протеста на гей организацията, който се очаква да бъде на 20 март. Ако протестът се състои, от БНС са категорични, че ще се противопоставят на проявата с всички законови средства.

Наредбата е абсурдна. Не просто е противозаконна, но е елементарно глуповата и нечовешка. Не става дума само за „сексуална“-та ориентация, която е забранена публично, е ли пък „друга“-та ориентация. Става дума за някакъв племенен шамански съвет, който получава заплатите си от близо 130 000 души, за да мисли как да направи живота им подреден, регулиран и всеки да си знае мястото, да си има място и да е свободен да бъде на това място. Става дума за полуидиоти, които сами не могат да защитят позицията си защо така е формулирана въпросната наредба и на кого накривяват шапката. И в крайна сметка, става дума за глупостта на българския народ, който се връзва да чете в едно изречение „европеизирането“, „демокрация“, „свобода“, „забрана“ и „право да нарушаваш правата на другите“. И на последно място, става дума за моите данъци, отново, които пак ще отидат да се плащат заплати на съдийски състави, защото някакъв примат, който иска да забранява публичната демонстрация на сексуалната ориентация, се представя като „женен, баща на двама синове“ и смята да върне един български град в интелектуалната и идеологическа зора на 40-те години на миналия век.

Advertisements

3 comments on “Протест(и)

 1. ski
  март 10, 2010

  „В документа се казва, че всички проведени до този момент анкети сред населението на Пазарджик, показват, че хората в града одобряват наредбата в този й вид.“

  Ами да направят анкета сред населението на Пазарджик, дали хората в града искат да плащат данъци.

  Like

 2. Pingback: Забраняват ориентации « Кутията за всичко

 3. Фил
  март 11, 2010

  На мен ми е забавно, че въпреки че изглежда са имали предвид хомосексуалната ориентация, са казали само сексуална ориентация, така че следващия път когато момче и момиче се целуват, прегръщат, държат за ръка, седят един в друг и т.н. според собствения им правилник, подкрепен от гражданите, би трябвало да бъдат наказани? Също така смятам, че разхождането на дете в парка от мама и татко също е демонстрация на сексуална ориентация, не ли?
  А пък за „другите“ ориентации, не знам каква им е дефиницията, ама ще е разрешено ли да се ходи с флагчета/гербове на държави, щото според мен и това издава ориентация, че си фен на Великобритания например? Спортни символи? Въобще който го е измислил това не е употребил повече от две мозъчни клетки.

  Like

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.