Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

В картинки

Около половин месец в снимки.

Кликнете върху снимките, за да им разгледате пикселите в голям размер.

На спирките на градския транспорт в Брюксел има две табла с график до минутата и колко време остава до следващия автобус. Една сутрин три поредни автобуса не дойдоха. Закъснях за работа с 15 минути. На сайта на компанията за градски транспорт на Брюксел има форма за оплакване. Оплаках се, защото подобно закъснение наистина е необичайно за Брюксел. На следващия ден получих отговор, че точно в този промеждутък от време автобусната линия е попаднала на две катастрофи, а третият автобус е закъснял, защото изнервен пътник се е разкрещял на щофьора и е трябвало да викнат полиция. Пишеха ми и че вбъдеще, дори при петминутни закъснения, компанията може да ми издаде сертификат, с който да удостоверя пред работодателя си, че съм закъсняла по вина на градския транспорт. Уау. Столичната компания за градски транспорт в България се прекръстила на Център за градска мобилност. На сайта им има форма за оплакване и предложения също. В България не ползвам градски транспорт от 7-8 години, затова нямам представа дали наистина е толкова зле, колкото изглежда отстрани. В Брюксел пътуването в отоплен, редовен и на често, не претъпкан и почистен автобус си заслужаваше всеки цент от картата ми за градски транспорт.  

Синът ни Максим (който навърши 2 г. на 5 февруари) прави първи стъпки във фотографията и увековечава терлика като фьешън феномен.

Списание в предишния ми офис. Корицата е винаги актуална.

Списание в предишния ми офис. Корицата е винаги актуална.

Максо в първи сблъсък с люлка в парка. Най-накрая, след почти две години, заведохме чавето в парк с детска площадка.

6 сутринта на летището. Четири жени, две деца, 4 куфара, 2 чанти. Бек ту Бългерия. Фор а уайъл.

Втори опит на Максим с камерата.

Кварталния хоремаг предлага кисело мляко с марката "Хипноза". На вкус е гадно и фалшиво. Сигурно си има причина да го кръстят така.

Първи (челен) сблъсък с български таксита, обратно в България. Без коментар. @*$(!*)@%*@%*@)_$*Ч!)№*$%*№@)*%@)*@. Да, определено без коментар.

Евакуационният план в хотела в Банско. По евакуационния план може да се отсъди за цялостното обслужване и ниво на хотелиерството. Use most towels. Do not use panic!

Банско, ски пистите. 21 февруари 2010.

Една от най-вкусните на света. Шкембе чорба. Или както пише в банско: "NON-STOP шкембе чорба".

Шкембе чорба.Една от най-вкусните на света. Или както пише в Банско: "NON-STOP шкембе чорба".

5 коментара за “В картинки

  1. fen
    февруари 22, 2010

    5 минутни закъснения? Това у нас го нема. 5 минути си е направо по разписание, виж ако е нещо от рода на 30-40 минути, може й да мине за закъснение. По-добре да не автобусобогохулствам повече:)

    Харесвам

  2. Нервната акула
    февруари 22, 2010

    Ще излезе фотограф от Максо…
    Да се готви за утре, ще позирам 🙂

    Харесвам

  3. Pippilota Mentolka
    февруари 22, 2010

    Оплаках се веднъж на Центъра за градска мобилност – толкова бяха „експедитивни“, че ми отговориха след месец и половина! Иначе забележката ми беше за това, че последователно в трамвая и тролея слушах надънена чалга в 8 ч. сутринта. Наказани? Тц, на ватмана му направили забележка, а за шофьора на тролея не пишеше нищо. Е, забелязах, че известно време ватманите по линията караха със слушалки и после пак същото (даже се замислих, да не се ли оплача, че с тия слушалки създават предпоставка за произшествие…) Та уви, в България си е толкова зле:(

    Харесвам

  4. Дарина
    февруари 23, 2010

    Аз като плетачка се загледах по терлика. Много е фьешън. 🙂

    Когато Максим започне да снима и лицата на хората, да ми се обади. 😉

    Харесвам

  5. lammoth
    февруари 23, 2010

    аз ходя пеша до работата. Излиза ми около 45-55 минути, т.е. с около 10 минути по-бавно отколкото с градския транспорт, или с около 20 отколкото с колата, ама поне не се ядосвам на задръстванията, къде да паркирам или пък как смърди чесън в натъпкания автобус. А пък е и по-екологично, и по-здравословно.

    Харесвам

Кажете си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Информация

Публикувано на февруари 22, 2010 от в просто хрумки.