Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Сексуалността (не) е смъртна присъда

Е, дори в Европа, но без защитата на закона и правителството. Има и такива случаи.

Има държави, в които да си гей или да се смята, че си, е достатъчна причина, за да се сложи край на живота ти. Сякаш на хетеросексуалните хетеросексуалността им е най-важната черта, достатъчна причина, за да живеят. Сигурно има и такива, не знам.

Няма да словоблудствам защо трябва да се протестира, дори за проектозакон на десетки хиляди километри от нас. Само ще кажа, че така се правят нещата, ако ще се правят и ако се търси промяна. А защо конкретно протест? „Този проектозакон на практика цели да проведе геноцид срещу всичи хомосексуални хора в Уганда. Присъдата за хомосексуални актове е смърт. Първо провинение, което е докосване с цел хомосексуален акт — доживотен затвор. Това е нечувано”, заявява Марко Марков, един от организаторите.

Ето повече за държавната политика към лесбийки, гей и бисексуални хора в Европа. А тук (във формат .pdf) можете да видите как е в останалата част на света.

Сигурно някой умник ще спекулира и заключава за сексуалната ориентация на протестиращите. Ще се направя, че не съм чула.

Advertisements

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s