Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Един за пейката, всички за пейката

На ежегодната ни коледна вечеря с колегите (за тях ежегодна, за мен първа) получихме по още един подарък – ваучер за 35 евро за … нещо си. Още един, защото вече имахме таен Дядо Коледа – всеки от нас слага таен подарък на посочен колега в една голяма коледна кутия. Сдобих се с ваучер за iTunes, диск на Земфира (ще трябва да й дам шанс, засега чух само две-три парчета), самоучебник Russian for English Speakers (да си припомня майчиния език), в който има урок Dating, който трае 3:54 минути, следван от урока Saying Goodbye за 1:24 минути. Интересен парадокс.

Един колега сподели, че иска да купим за офиса някаква пейка, на която да си разтягаме гърба. Пейката се казва Blue whale. Без да се усетим, всички си дарихме ваучерите за 35 евра за не-знам-какво си за събирателна касичка за пейката. Никой от нас не знаеше за какво са ни ваучерите, на листа само имаше честитка и сумата, но след като ни ги събраха, се почувствахме неоснователно и нагло ограбени. Половината вечеря мина в спорове и лобиране ЗА и ПРОТИВ пейката. Понеже един колега наистина мечтае за въпросната пейка от миналата година, се опитваше да убеди останалите как ей така, посред работния ден, ще отидат да релаксират и да си разтягат гърба на въпросното устройство.

Аргументът, който обори цялата двучасова лобистка кампания, беше, че устройството има определен лимит на килограми – може да се ползва от човек с тегло до 100 кг. The bench didn’t pass the equality test. It’s that simple.

На някой може да му се стори смехотворно и безмислено, но всъщност именно силата на думите и ангажимента към равенство и равен шанс, независимо от всичко, е това, което бута напред активистите за човешки права.

Надявам се скоро това да покълне в главите и на активистите в Югоизточна Европа, особено Балканите – хората не са различни. Те просто са това, което са.

Advertisements

One comment on “Един за пейката, всички за пейката

  1. Емилия Иванова
    декември 26, 2009

    За мен Земфира е супер… Дай й още един шанс, да :)))) Може пък да ти хареса :))

    Like

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s