Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Джемини Презареждане 2.0

Да избегна дългите обяснения вбъдеще:

Това (версия 1992-февруари 2009):

И това (версия ноември 2009):

Са две различни неща.

И макар, че пише друго на сайта им, аз нямам нищо общо с новата версия.

За което много се радвам.

И това тук:

също не е вярно.

P.S. Като разгледах сайта и понаучих разни неща, мисля, че най-точно може да се каже, че няма БГО Джемини версия 2.0. БГО Джемини остана в началото на 2009. ТОВА сега е някаква компотена смес от някакви неща и хора и …мдам.

А ето защо аз не съм там.

21 коментара за “Джемини Презареждане 2.0

  1. longanlon
    ноември 22, 2009

    сега ако обясниш и какво е различното…

    Харесвам

  2. Доброволец
    ноември 22, 2009

    Сайтът ще има нов дизайн, над който се работи в момента. Ще бъде преместен и на нов сървър. Факт е, че г-ца Генчева няма общо с това и с БГО „Джемини“ – също.

    Харесвам

  3. Ule
    ноември 22, 2009

    Доброволец, кой/ коя си ти? Защо си криете имената и навсякъде ползвате никове?

    Харесвам

  4. Доброволец
    ноември 22, 2009

    Екипът, заел се с нелеката задача да оттласне организацията от дъното, не се крие. За разлика от времената, по които жали Муша Буша, работим почтено и прозрачно за гей каузата 🙂

    Харесвам

  5. Ule
    ноември 22, 2009

    Супер! Тръпнем в очакване на някакво инфо, тогава 🙂

    Харесвам

  6. Musha-busha
    ноември 22, 2009

    Well, gospoica Gencheva chaka meseci s netarpenie da niama nishto obshto s vaprosnata. Nadejdata umira posledna: http://www.bgogemini.org/bg/ed.html

    i sadebnoto reshenie syshtoto. Ekipa, koito e hvanal bika za rogata, ako moje da zapochne pyrvo sys syshtestvenite promeni, ako moje. Kato primerno da napravi Gemini deistvitelno i yuridicheski sashtestvuvashta, naprimer.

    Sega „niakoi“ opravya „neshto“ na nesashtestvuvashto sdrujenie. A vaprosa zashto i koi ima dostyp do lichnite danni na chlenovete dori ne go zadavam oshte…

    Харесвам

  7. Musha-busha
    ноември 22, 2009

    Long, to shte se chue i vidi… Jalko za organizaciata i horata, koito doskoro vyarvaha, che akoto tam moje da se pochisti…

    Харесвам

  8. Доброволец
    ноември 22, 2009

    Напускането на Аксиния Генчева е катализатор на оздравителните процеси в организацията. „Джемини“, макар и трудно, излиза от кризата.

    Аксиния: От коя точно криза излиза Джемини в момента?

    Харесвам

  9. Musha Busha
    ноември 22, 2009

    И отново. Отговор идва на въпрос, който никой не е задал, но и без много връзка с дискусията по-горе. Същото като във фейсбук – някой пита едно, от БГО отговарят съвсем друго.

    За мен темата Джемини е изчерпана, докато не се случи нещо ново. Не знам как е хакнат сайта (както казвате там в сегашното БГО), като си го имаше нон-стоп години наред. Като е хакнат, или го има, или го няма. Факт е, че го има от години, без да е падал и един ден (с изключение на един опит за хак през 2004-та ако не ме лъже паметта). А, и сега го има. След „втория хак“. Служебните пощи също работят, също не е имало проблем с тях. Това само като пример, щото явно четете/пишете тук повече, отколкото на организационния сайт, където би следвало да се водят подобни разговори.

    Все още на никого не е ясно кой стои зад „организацията Джемини“. Затова коментарите около напускането ми ги спестете, моля. Оправете си бакиите там, защото блатото ми се струва, че стана още по-дълбоко напоследък, пък ще видим.

    Засега нещата около и в „организацията Джемини“ изглеждат като много болни амибиции на някой/няколко души. Халал да ви е. Спестете ми мнението си (е ли пък на анонимни тролове, макар да не са чак толкова анонимни всъщност) за работата ми в Джемини. Аз няма нужда да доказвам коя съм. Пък и интерпретациите ви са наистина на много ниско ниво. Съжалявам ви, че започвате „оздравителен процес“ със съскане към и без това малцината останали ЛГБТ активисти в България (изобщо не визирам себе си, макар и аз да съм в този кюп).

    Не приемайте думите ми като заяждане или дребнаво злобеене. Никой, ама никой друг, нито в България, нито извън нея, не би искал повече от мен Джемини да работи и да е преуспяваща. При толкова много въпросителни, коментари, озлобление (засега една черна точка от страна на ЛГБТ активистите и 5 за екипа на БГО)… това ново начало е малко като фалстарт. Успех с …начинанията!

    Харесвам

  10. Ина
    ноември 23, 2009

    Като гледам какви дивотии се пишат от това лице, мисля си, че Аксиния, хакерите и холокоста няма да са достатъчни, за да си измият Джемини ръцете. Е, хвала на такава организация, ако точно тя ще ми защитава интересите. По-скoро ще стана хетеро, отколкото да се занимавам с джемини@абв.бг.

    Харесвам

  11. Доброволец
    ноември 23, 2009

    Сайтът на „Джемини“ може и да не е падал, но го заварихме неподдържан, с оспамена и неработеща поща. Няма как да характеризирам по друг начин, освен като наглост, опитите на г-ца Аксиния Генчева да прехвърля проблемите от болната глава на здравата, както и да вменява несъществуващи вини другиму. Отговорност за лошото финансово и организационно състояние носи бившата Изпълнителна директорка, доколкото членовете на Управителния съвет са били държани настрана от случващото се на оперативно ниво, от проектите и разходването на средствата. Престои независим финансов одит на сдружението, който ще даде отговор на тези и други въпроси.

    Харесвам

  12. Musha Busha
    ноември 23, 2009

    Yay, наистина паднахте много ниско… Аз няма да изтря коментарите тук, както правите вие.

    Успех ви желая и с одити, и с проекти, и с параноята за конспирацията, създадена от мен, и с всички глупости, които са ти/ви в главата.

    Харесвам

  13. Ина
    ноември 23, 2009

    Аз пак ще попитам – КОЯ, КОЙ, КОЕ (?) си ти? Видяхме, че умееш да работиш с поща (макар и в абв), обаче никъде не видяхме името ти. Какво си ти? Офисното духче на онзи свинарник? Ако някой някога е чул и разбрал нещо адекватно за лгбт в България, то е, защото Аксиния е знаела какво прави. А вие, колкото и които и да сте, освен да сочите обвинително с пръстче, какво направихте? Поща в абв и „колосални“ усилия по сайта? Yeah, righ, и един мармот завива шоколада в станиол.

    Харесвам

  14. longanlon
    ноември 23, 2009

    не знам дали осъзнавате, колко тъпо е това противопоставяне и разграничаване за всеки страничен наблюдател (като мен).

    има някаква организация занимаваща се с ЛГБТ въпроси, кой й е основател, директор и т.н. едва ли е от значение, стига да работи добре – тия вътрешни караници никак не интересуват никого, да ви кажа, даже доста вредят на каузата.

    Харесвам

  15. Musha Busha
    ноември 24, 2009

    Това е вярно и не е вярно. Всъщност не са вътрешни караници. Джемини е членска организация в обществена полза и ако обществото, за което работи, е в противоречие с организацията, тогава тя не може да работи. Всъщност, в случая членовете на Джемини искат абсолютна смяна на ръководството и нова линия на работа. Без членовете си Джемини е нищо, юридически и общностно.

    Джемини има много дълга предистория с неколкократно искан вот на доверие. Всъщност, въпроса кой управлява и кой е в Джемини винаги е бил по-интересния за самата ЛГБТ общност, отколкото какво прави организацията.
    Скандалите сега избухват с нова сила, защото вече има два лагера – Джемини като някаква химерна, анонимна и хаотична структура, за която се разбират недобри неща, и останалите – ЛГБТ активистите (по-голямата част от които са сегашни или бивши членове на Джемини), които с и без нея пак си работят, но искат и имат интерес да има нормално работеща Джемини. Докато скандалите около пари и хора в Джемини не се решат, нито кауза ще има, нито кой да се хване с нея.

    Харесвам

  16. Vesela
    ноември 24, 2009

    Така и не разбрах кой в момента се е заел с възстановяването на Джемини. Никаква прозрачност. От напускането на Аксиния всичко е пълна мистерия и никой нищо не казва. В сайта на Джемини няма публикувано абсолютно нищо за това кой е ИД,какъв е екипът, действа ли стария УС. Само приказки и обвинения от анонимни лица. Писаниците на Доброволец много ми приличат на обвиненията, които се сипеха в един вече несъществуващ сайт. Силно се надявам в новия екип на Джемини да не фигурират лица от този сайт. С тези приказки и обвинения лично аз няма как да повярвам на организацията и новия и екип /какъвто и да е той/.

    Харесвам

  17. Определено
    ноември 24, 2009

    И кои сте вие гей-хонораристи, всеки счетоводител, който ви прегледа т.нар. „отчет“ от последния парад-шествие прихва да се смее.

    Харесвам

  18. Ула-ла
    ноември 24, 2009

    Тирадите ви в подкрепа на Аксиния не я правят по-малко крадлива и по-малко виновна.

    Каквито и да ги мелите тука, фактите са факти – БГО е ограбено, „акито“ е изтропано, а акльото си духна под опашката…

    Харесвам

  19. Ole-le
    ноември 24, 2009

    Май тирадите срещу Аксиния са проблем, а не обратното. Преди Аксиния беше Деси Петрова, преди това беше Моника и Генко. Сега ми е забавно да видя кой ще е следвашия лош вълк, дето краде. Между другото – какво има да се краде от Джемини сега? Аксиния беше писала за няква там в Джемини, която останала след нея и нещо не й беше чиста работата, според думите й.

    Май новата джемини трябва да я прекръстите на анти-Аксиния, защото само с това се занимавате. Пък който е искал, е потърсил и проверил какво се е случвало там. Повече нямам какво да кажа. Що верно не направите одит? Тя и самата Аксиния го поиска няколко пъти вече.

    Харесвам

  20. Musha Busha
    ноември 25, 2009

    Не мога да повярвам на колко ниско ниво падна всичко, свързано с бъдещето на ЛГБТ активизма и дискусията около организационното развитие на Джемини. Аз лично не желая повече да съм замесена в това фиаско.

    Годишните финансови отчети на организацията за времето, през което аз бях изпълнителен директор, че и преди това, са публично достъпни. Отчетите от външните Финансови одити също. Сигурна съм, че при поискване, и финансовите отчети по всеки отчетен от мен проект ще ви бъдат дадени – ако не от Джемини, можете да се свържете с донорите. Проверовъчни одити са ми правени и от донори между другото.

    За работата си и за всяка стотинка съм се отчитала на не едно и две инстанции. Никога в отчетите ми, към УС, членовете, донорите, НОИ, НАП, одиторите и прочие не е установявано нарушение или липса.

    Казвам горното с чиста съвест и спокойно, с надежда някой действително да провери, вместо да продължават клеветите по мой адрес. Изморих се да се оправдавам като ученичка за нещо, което не съм направила, но което нечия голяма и мръсна уста приказва. За жалост, малцина си правят труда да проверят дали е истина.

    И наистина, направете, не, НАПРАВЕТЕ независим финансов одит, не само за 2009, но за последните две-три години. Особено за последните две години, когато аз вече не бях действащ изпълнителен директор. Аз също искам да знам как са разходвани най-големите пари, които Джемини е получавала за последните години (проект за 104 000 долара, в отговор на следващият коментар, който ще изтрия след малко), в проекта, който аз написах, преди да се оттегля, за да гарантирам, че организацията няма да остане без финансово осигурено бъдеще.

    Повече няма да изпадам до толкова ниско ниво да се обяснявам с непознати и анонимни хора за интриги, които някой, по някакви си причини, разпространява. Уважавам името си и работата си и това, което съм постигнала. Виждам, че някой/и има претенции към това – прав ви път, цялото поле за ЛГБТ активизъм е ваше. Но не забравяйте – каквото си постелиш, на това ще легнеш. Аз не съм първата, на чиято глава се изсипва кофа с интриги и помия, преди мен бяха всички, които някога са били някаква фигура в Джемини. Това чака и тези след мен. Мога само да се надявам и сегашните ЛГБТ активисти в България, и бъдещите да погледнат и на себе си отстрани и да бъдат наясно какво искат, какви компромиси са готови да направят и да имат ясното съзнание какъв е проблема на ЛГБТ общността. В момента ми се струва, че ясна картина, особено за последното, липсва…

    Харесвам

  21. Musha Busha
    ноември 25, 2009

    Кой писал, писал. Това е моя блог, а не коментаторския форум в Новинар. Заключвам за коментари поста. Темата и без това се измести към обсъждане на моята особа.

    Харесвам

Коментари са забранени.