Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Аман. Амин.

Via Woland69

ДОГОВОР


Настоящият договор се сключва между страните:

1. Ина Иванова Тотева, грешница, уверена, че до голяма степен Бог е дал правото на човек да ръководи съдбата си и по този начин го е освободил от тежестта на първородния грях, като му е оставил свободата да избира и отговорността за постъпките му

И

2. Българска Православна Църква, наричана по-долу за краткост БПЦ, институция, обсебена от собствената си обреченост, фатализъм, окаяност.

Страните се споразумяха за следното:

Поради непреодолими различия и схващания относно живота, истината, вярата, свободата и независимостта, човешките взаимоотношения и участ, както и относно самото положение на Човека в двуемирния му свят, преплетен от ТУК и ТАМ, връзката между ИНА и БПЦ се преустановява за неопределен период.

Като основни причини за гореизложеното са посочени следните:

1. БПЦ проповядва своя собствена политика на омраза и избирателен геноцид спрямо българското население, като удобно забравя, че всички сме чада Божи и Казанът, респективно Удобното Канапе, са еднакви за всички.

2. БПЦ си присвои правото да анатемосва хората, защото проявяват свободната си воля в името на това да бъде осигурен по-добър живот за някои или да им бъде спестен Адът под небето (вж. точката за абортите от посочения в края на публикацията линк).

3. БПЦ обвини Мадона, както и всички присъствали на концерта й в масовото убийство на загиналите на 5 септември наши сънародници, като изрази дълбокото си притеснение от факта, че това е наказание „Свише“, защото, вместо да се отдадат на покаяние, грешниците отидоха да се отдадат на разврат. Наказнието очевидно действа със задна дата, предвид годината на изработване на корабчето „Илинден“, както и непоследвалите му технически прегледи, а също така и фаталната неизправност, довела до трагедията.

4. БПЦ се проявява изключително в ролята си на Лошия диктатор, който заплашително размахва пръст при всеки удобен за self-PR случай, като забравя възможностите за проява при деяния на доброта. Излезлите на литийно-летално шествие зомбирани схоластици от Богословския факултет на Софийския Свободен Университет можеха вместо да проповядват скрита под овча кожа омраза, да вложат усилията си в това да се направи нещо добро и полезно в някой дом за стари хора, например.

5. БПЦ се обявява против крачките към образователния прогрес и настоява за раждането на деца, които ще се окажат копелета в един момент, само и само в името на това да не бъдат извършвани аборти. Това, че тези деца няма да имат шанса да живеят в нормални условия и най-лошото – да са може би нежелани и лишени от любов, няма значение. Трябва да се плодим и множим. И евентуално да мрем като кучета по време на холера.

6. БПЦ не се нуждае от Ина, за да продължава да води политиката си на всенародно мизантропство, като същевременно се държи като малко нацупено и наакано дете. За целите на БПЦ са необходими типажи без собствено мнение и без желание за такова, необходими са непробудни стада, блеещите по даден сигнал. Нужни са бездушни глупци.

1. Ина категорично отказва да бъде зомбирана, както и да се самозомбира, вярвайки, че Бог наистина би могъл да е навсякъде, поради което храмове и посредници-консултанти на връзката й с Него не са необходими. Това автоматично прорязва програмата на Министерството на труда и социалната политика за намаляването на безработицата.

2. Ина смята, че човеку е дадена свободна воля, за да бъде употребявана в името на еволюцията, а не в името на гъзоугодничеството и чуждия съмнителен интерес.

3. Ина очевидно не дели хората по сексуална ориентация, религия, пол и раса, единствено й представляват проблем БИАД и Версай-предпочитанията на някои, както и неграмотността и овчедушието на други, но, като цяло, се е отказала от идеята да мъсти на човешкия род за несъвършенствата му, като е повярвала, че негодните за наказание сами за себе си.

4. Ина не може да приеме за духовни водачи хора, които сами не могат да изпълнят заветите, които уж проповядват, както и такива, които делят хората, анатемосват, крадат, ояждат се като свине по време на пост, а също така са политически въртиошашки, безскрупулни изверги, говорещи без такт и мисъл умопомрачителни слова по повод на нещастието, случило се в Македония.

5. Ина смята, че е недопустимо да се насажда междурелигиозна нетърпимост, както и да се върви срещу сексуалното образование на младите. Неприемливо е и да се тича към цезаро-паписткия племенен строй, когато сме в 21 век и е необходимо да се пригодим към настоящите условия, вместо с всички сили да дълбаем към регрес. Духовен, телесен, интелектуален.

6. Ина не се нуждае от БПЦ, за да следва своя път в живота, да разбира религията както предпочитае и да бъде адекватен и добър Човек със свои цели и идеали, воля и Свобода.

Договорът е изготвен в два екземпляра, по един за всяка от страните.

12 септември 2009г.

София

***

Публикацията е размишление след прочита на статията: Честен кръст –  Вечен календар на възмущенията на българската църква

Advertisements

One comment on “Аман. Амин.

  1. shigoomei
    септември 16, 2009

    Възмущения ?!?…та нали истина на вярата,е че Бог е създал човека свободен,а се вижда че българската църква се опитва да лансира некви изкривени мисли и да се налага с такива..хм

    Like

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Информация

This entry was posted on септември 15, 2009 by in да си кажа... and tagged , , , , , , .

Навигация