Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

G.A.Y.2 (gay.as.you.2)

via детски му хапчета

слушай сега, гей-прайд ще има и той ще е на 27 юни 2009 година в софия, ако не вярваш, виж билбордите. шествието започва в 16:30ч. от моста на влюбените на ндк. не закъснявай.

първо – прайдът се организира от няколко неправителствени организации и се нарича rainbow friendship
второ – прайдът е международно подкрепен от посолствата на 11 държави – ако още не знаеш кои са те, ще повторя и аз – това са франция, великобритания, холандия, белгия, сащ, норвегия, германия, дания, финландия, бразилия и швеция, както и от много други организации. единствената българска партия, подкрепила прайда е зелените, както и младежкото бсп.
трето – аз ще ходя.
четвърто – гей-прайдът не е (без кавички, че много кавички трябва да сложа) фрийк-шоу, в което участниците правят еднополов секс на улицата пред всички минувачи и най-вече пред децата. не е вулгарно шествие на извратените. не е демонстрация на различност. не е призив към получаване на специални права. не е подигравка с православната ни държава. не е потъпкване на моралните ценности на българския народ. не е стъпката преди узаконяване на педфолията и зоофилията. не е налагане на ‘хомосексуализъм’ (е, не се сдържах).
пето – гей-прайдът го има по света, защото точно преди 40 години гей-хора от тематичен клуб в сан франциско – stonewall inn, решават за първи път да се опълчат на полицията, която за пореден път ги тормози, разтуря и арестува щото са гей и щото са в клуба. на следващия ден се организира шествие, което да отпразнува тази проява на смелост у хората. затова е и ‘прайд’ – защото са се гордеели с това, че вече не ги е страх. а не защото са се гордеели, че са гей въобще. и целта им не е била да развращават младежта, а да се признае, че съществуват и че са такива, и че не ги е страх, и че също искат да се държат за ръка на улицата без някой да им казва, че парадират. след това подобни шествия, паради, прайдове се организират в много други държави, и то най-вече държави с наистина работещо законодателство, които работят за равенство не само у тях си, но и в други страни. и както в едни протестантски щати има прайдове, както в кралство белгия има прайдове, така и в българия с този прайд никой не се обявява против религия и начин на управление (на вчерашното ‘литийно’ шествие на българската църква ПРОТИВ гей-прайда, което ако не беше подкрепено от малките побойници от бнс, щеше да е просто обикаляне с иконите, един от интервюираните по новините, го бяха писали, че е ‘монархист и консерватор’).
шесто – гей-прайдът не налага хомосексуализъм, защото първо – се казва ‘хомосексуалност’ понеже не говором за политически идеи като комуниЗЪМ, капиталиЗЪМ и марксиЗЪМ, нито за болести като аутиЗЪМ и астигматиЗЪМ и защото не казваме хетеросексуалиЗЪМ; и второ, защото той, хомосексуалиЗЪМЪТ не се прихваща по въздушно-капков път, нито като гледаш шествие на хора в цвветни дрехи, веещи знамена на дъгата.
гей-прайдът не е фрийк-шоу, защото, първо, не сме изроди, второ, целта не е секс на улиците, нали се разбрахме. и ако има още някой, който да се скандализира от гей-прайд, то да надигне първо глас пред рекламите с голи задници и цици, чалга-клиповете и половината ученички и студентки дето ходят като ‘работнички’ на училище, защото тези, които очакват, че на един такъв прайд ще видят развяващи се полуголи хора, 30 хиляди мъже в женски дрехи, то са объркали най-малкото държавата : ) и защото на прайдове в други страни, става точно това, подкрепено от кметове и жители, става един истински уличен парад, с музика, шоу, знамена, наистина много хора, забавни прически, цветни дрехи – всичко, което искам да стане и тук, но заради ‘пазителите на моралните ценности’, ще трябва да бъдем охранявани от полиция.
гей-прайдът, ще кажа за пореден път, не е парадиране с различност, сексуална ориентация, желания, начин на живот и външен вид. защото, когато става дума за 6-ти май, на никого не му идва на ум да каже ‘тия сега какво ще ми парадират с танкове и бойни самолети’, нали? а всъщност 6-ти май, бидейки празник на българската армия, прославя и оръжията, и убийствата, и насилието – с каквато и цел да са правени те. тази неделя в зоологичекста градина в софия имаше ‘парад на плюшените мечета’ – весело, нали, и пак никой не си е мислил, че става дума за демонстрации, парадиране с плюшени мечки и налагането им над другите играчки с цел да се покаже, че те са най-велики и най-добри? гей-прайдът не цели да натрапва поведение на другите. защото тогава една реклама на цигари и алкохол ‘натрапва’ на един непушач и не пияч да пуши и пие, защото хората със скъпи коли ни натрапват богатството си, тези, която вървят по улицата и пият кола ми натрапват това тяхно предпочитание, а аз кола не харесвам! тъпата крава с дънкови шалвари ми натрапва (без)вкуса си към дрехи и т.н.
гей-прайдът и гей-движението в цялост не иска специални права, защото специални права няма. и какво са специални права anyway? иска се само и единствено това, което го пише във всяка конституция – ‘всички граждани са равни’.
а в полемики по религиозни и в частност библейски въпроси, въобще няма и да влизам. смешно е! само един пример – библията заклеймява изневярата – нещо, което днес не се преследва от закона в нито една християнска страна.
а навремето не се е гледало с добро око (най-малкото) на неща като развод, повторна сватба, брак на хора от различна раса/религия, аборт, брак с вдовец/вдовица.
гей-прайдът (ако се чудиш защо постоянно го повтарям, то е, за да излизам на повече търсения в гугъл, естествено, хаха) и гей-движението нямат нищо общо нито с разстройство като педофилията, нито с ‘не-знам-какво-е’ зоофилията и по този въпрос също повече няма да говоря.

седмо – нуждата от гей-парад е следната – докато още има неравенство, агресия и всякаква дискриминация, паради ще има. докато чернокожите в щатите са били мега дискриминирани, и те са правили простестни шествия. не че сега всичко е цветя и рози. но!
осмо – много се радвам, че блогът ми не е особено полулярен и след такъв пост не очаквам да се заформят коментари и полемики, които да дъвчат едно и също отново и отново, да се пускат обиди и т.н. но допускайки минималната вероятност това да се случи, ще трия коментарите, които не ми казват нищо ново и интересно.
и ако след целия пост излиза, че заемам защитно-нападателна позиция без (още) някой да ме е нападал – да, почти така е, но по-скоро правя обяснение на неща и нападки, които съм чела и препрочитам и чувам да се говорят по телевизията. на богословите с крайни възгледи и нацистичните националистчета – смешни сте бе, жалки сте!

девето – 4.30ч. 27ми юни, събота, софия, ндк, моста на влюбените. see you there.

Advertisements

30 comments on “G.A.Y.2 (gay.as.you.2)

 1. longanlon
  юни 25, 2009

  eх, жалко – аз така се надявах да видя трийсе хиляди мъже с рокли, правещи еднополов секс на улицата… 😉

  Like

 2. Марко Фризия
  юни 25, 2009

  Питър, ако носиш рокля, аз ще нося рокля, също.
  Peter, if you will wear a dress. I will, too.
  😉

  Like

 3. Daniel P.
  юни 25, 2009

  Страхотен пост!

  Like

 4. woland69
  юни 26, 2009

  АД = Административен Дебил = Ачко Джамбата

  Like

 5. xunap
  юни 26, 2009

  Дръжте се! Стискам ви палци, макар и да не съм в България за малко. Времето работи за вас. Бъдете весели и усмихнати на парада и се радвайте на живота. Не сте сами!
  А относно фашистчетата, все се сещам за сравнението между Априлското въстание и терористичните актове. Въстнаниците са застанали открито, докато терористите се крият като мишки. Точно като расатковците! Страхливци, никога нищо няма да постигнат човеченцата на Расате и компания.
  Трябва да кажа, че това е един от най-хубавите и добре формулирани текстове, който съм чел в защита на подобни прояви.

  Like

 6. dimo
  юни 29, 2009

  Кофти е мъже да спят с мъже като с жени и обратното. И е гнусно! Иначе може да е толерантно и демократично, но си е все така гнусно.

  Муша-Буша: Ми и да пишеш глупости по разни блогове е гнусно, ама нали това е демокрация. Ама точно на моя блог има жестока цензура.

  Like

 7. dimo
  юни 29, 2009

  Е, радвам се че тя (цензурата) не ме е засегнала.

  Муша-Буша: Винаги оставям хейтърските коментари за няколко часа. Нали в крайна сметка това е идеята, да Ви се чуе гласа?

  Like

 8. dimo
  юни 29, 2009

  Както впрочем и вашия.

  Like

 9. dimo
  юни 29, 2009

  Ако ние сме хейтъри, вие какво сте – лавъри?

  Like

 10. Musha Busha
  юни 29, 2009

  dimo, вие никого ли не обичате? Аз примерно обичам жена си, вече заспалия ни син и мисля да изоставя компютъра и да отида да се наспя. От Вас си зависи дали ще прекарате половината нощ, пишейки коментари в блога ми и пак от Вас зависи дали част от тях няма да бъдат изтрити утре сутрин. Лека нощ от мен и … по-малко хейтване тази нощ:)

  Like

 11. bobo
  юни 30, 2009

  dimo, аз смятам, че е чудесно мъже да спят с мъже и жени с жени, щом това е техният път. Нямаш право да осъждаш живота на другия, нито пък да го заклеймяваш като гнусен.

  Like

 12. Марко Фризия
  юни 30, 2009

  Омразата, невежеството и нетолерантността са отвратително!
  Hatred, ignorance and intolerance are disgusting!
  Истинска любов между двама души никога не е отвратително.
  True love between two people is never disgusting.
  Аз съм гей. Аз обичам моя съпруг!
  I am gay man. I love my husband.

  Like

 13. dimo
  юли 3, 2009

  @Муша Буша. Разбира се, че обичам. Но какво от това в случая?
  @Бобо. Да осъждам, да заклеймявам… Брей, че си патетичен! Това, човече, си е моето мнение и ти също нямаш право да го оспорваш. А хомосексуализмът е противоестествен и обществено-опасен. Разбира се, че не мога да го забраня, но мога да изразя отрицателното си мнение или да се позова на по-висш авторитет. Например Свещ. Писание. Защото за да различи човек добро от зло са нужни критерии. Еднакви за всички хора! И такива има Там. А според Него – хомосексуализмът е грях и гнусота пред Господа. Или и Свещ. Писание ще изкараш злобно? Пък аз осъждам греха, не човека, затова все пак пиша тук и се старая да е в рамките на що-годе добрия тон.
  @Марко Фризия. Не зная чат ли си с българския,но като казваш, че си мъж, пък си гей и обичаш мъжа си, звучи налудничаво. Едно време като деца си представяхме разни неща – аз съм принц, тя – принцеса, живеем в замък, стават чудеса с разни ябълки и т. н. Но това са фантазии. Както и това да живееш с мъж и да казваш, че това е жена ти. Или да живееш с жена и да казваш, че това е мъжа ти. Играете си на приказки. Фантазирате си, не живеете в реалността, затова си я измисляте и се сърдите, че другите отказват да приемат и живеят в приказния ви свят. Но не се сърдете, защото вашият свят е всъщност лъжливият, измисленият. И за жалост, пагубният!
  Съжалявам, ако съм ви обидил, все пак гледах да се държа културно. И не,не ви мразя! Изпитвам по-скоро жал… Честно.

  Like

 14. dimo
  юли 3, 2009

  Муша Буша, страхотни аватари ми слагаш.

  Like

 15. dete
  юли 3, 2009

  димо, мисля, че тва с ролите си е чисто твоя фикция. марко фризия не каза, че е гей и че обича мъжа си, когото смята за жената във връзката им. каза, че обича мъжа си. не търси жена там където няма. същото и за лесбийсите връзки. не ми се говори за библията, но тя е претърпяла толкова преводи, докато стигне до нас, толкова други евангелия е имало, че само църквата в късната античност е тази, която е знаела какво точно е пишело в тях и кои точно евангелия да счете за ‘истински’. другото е полемика. а лично аз, за разлика от доста други гей-хора, които познавам и съм чела, не само че не съм християнка, нито религиозна, а казвам, че бог не съществува и библията си е чиста митология и приказка за света. и не, това не е мнение в стил ‘не Вярвам в бог’, а съвсем съзнателно ‘бог НЕ съществува’, но го приеми като мнение айде..

  Like

 16. Марко Фризия
  юли 3, 2009

  I am a gay man, an American. My boyfriend is Bulgarian. I call him „my husband“ because we were legally married in the USA. It should also be obvious that I don’t speak or write Bulgarian very well. But I am trying to learn.

  Like

 17. Daniela
  юли 3, 2009

  Муша Буша, сам Марк те изобличи. Виж в постинга си след тебе какво пише! Че мъжът му му бил мъж. Така че това с ролите не е моя фикция.
  Що се отнася до Библията това с преводите е много обширна тема, но с две думи ще ти кажа, че макар и многото преводи тя е запазила оригиналния се текст и послание непроменени през всички векове, защото грижа за това има не един човек, а целия църковен народ + Сам Бог. Това го казвам опростено за лаици.
  А това че ти смяташ, че Бог не съществува е същото слепецът да каже „няма слънце“, просто защото не го вижда. Милиони хора по света не мислят като теб, така че не е зле ти да се замислиш. Обаче ако го направиш, ще се наложи да преосмислиш ценностите си и да промениш някои неща в живота си. Ето от тази отговорност бягаш ти. Затова така лесно „си убила Бог“ и си приключила с тази работа. Обаче Бог съществува.
  Марко, приятелю, виждам, че не говориш добре български. Но те разбрах какво каза, надявам се и ти да ме разбереш.

  Like

 18. Dimo
  юли 3, 2009

  Каква Даниела пък сега? Ах, тия хлапета! Не съм Даниела. Това е дъщеря ми. Ама че работа. Сега ще излезе, че и аз съм гей без да съм. Сори, дъщеря ми е писала някъде нещо си и аз без да гледам драскам след нея. Приемете горния постинг от Dimo и нека така да си бъде.

  Like

 19. Dimo
  юли 3, 2009

  Муша Буша, ама наистина страшни аватари слагаш… Така можеш да обезсърчиш всеки.

  Like

 20. Марко Фризия
  юли 3, 2009

  Вярвам в един Бог. I believe in God.
  Вярвам в един Конституция на България. I also believe in the Bulgarian Constitution:
  „Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.“ The Bible is not the rule of civil law in Bulgaria.
  „Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.“ The state guarantees life, dignity, and rights of the individual (that includes gay people).
  „Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.“ Constitution is supreme law in Bulgaria, not the Bible.
  „Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.“ All people are of equal dignity and have the same rights (that includes gay people).
  „Религиозните институции са отделени от държавата… Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.“ There is religious freedom in Bulgaria. But religion must not be used for political ends.
  Gay civil rights in Bulgaria are a matter of civil and constitutional law. Of course, people are free to have have any religious beliefs about homosexuality. The Bulgarian Constitution guarantees freedom of religion but prohibits religion beliefs from being forced on the people. I am an American and I have read and studied your constitution. Have you read your own constitution? It’s a very important document. And it is a constitution that provides a basis for law that is honorable, modern, democratic, fair, and just. Bulgarians should be proud of their constitution. It is one of the best constitutions in the entire world and it says a lot about the intelligence, wisdom, and good values of Bulgarians.

  Like

 21. Dimo
  юли 3, 2009

  Марко, човек вярва/не вярва в Бог. Но не може да вярва в Конституция. Все едно да вярва в слънцето. Конституцията конституира взаимоотношенията между хората и се грижи да няма дискриминация. Но определението за добро и зло от морална гледна точка дава Библията, Която е първоизточник на гражданското право и закони. Няма по-висш принцип от: „Не прави на другите това, което не искаш да правят на теб“. А този принцип е от Новия Завет и той е основата на гражданското право и взаимоотношения. Така че Бог и Библията могат да кажат кое е добро и кое -зло, а Конституцията да се грижи това да бъде спазено. Освен това, ако в този живот и на този свят се подчиняваш единствено на човешките закони, то това не важи за Отвъдния. Там всички ще бъдем съдени по Божия закон, а не според Конституцията. Искаме или не искаме. Is that clear?

  Like

 22. dete
  юли 3, 2009

  я, имаме си марк, и той изобличава аксиния! не, няма да се гавря, не обичам да се гавря с религиозните вярвания на хората, уважавам ги. моето не смятам повече да обсъждам библията, щото не е полемика като за интернет. макар може би само тук хората могат да се ‘изслушват’ по-добре без да се прекъсват. относно моето мнение – то е достатъчно премислено и също нямам намерение да го защитавам и да спамя други блогове. милиони хора по света мислят по милионно по-различен начин от мен и какво от това? милиони хора са мюсюлмани, да не кажа милиард, ти замислял ли си се да смениш религията си?

  Like

 23. Марко Фризия
  юли 3, 2009

  In Bulgaria, the law is the Constitution, not the Bible. I think it is wonderful that you have religious opinions. People have many different religious beliefs. But in the Republic of Bulgaria, the law is based solely on the constitution. Вярвам, че сте добър човек. Аз съм човек, приятелски. I believe you are a very good person. I am a friendly guy. Добри хора имат разногласия понякога. Sometimes good people have disagreements. Аз съм щастлив ли отговорили и написа коментари за мен. I am so happy you responded and wrote comments to me. И двамата ще се съгласите, че българите са приятелски настроени и интелигентни хора. We both will agree that Bulgarians are friendly and intelligent people.

  Like

 24. Марко Фризия
  юли 3, 2009

  Религията е много личен въпрос. Religion is a very personal matter. България е свободна страна. България е една модерна демокрация. България не е потиснически религиозна страна като Саудитска Арабия и Иран. Bulgaria is a free country. Bulgaria is a modern democracy. Bulgaria is not an oppressive religious country like Saudi Arabia and Iran. В България хората отношение религия. In Bulgaria there is respect for religion. България е толерантна и гостоприемна страна. Bulgaria is a tolerant and hospitable nation. Налице е зачитането на религията и зачитането на малцинствените групи от хора (хомосексуалистите). In addition to respect for religion, there is respect for minorities (gay people) in Bulgaria. Това е добра дискусия. This is a good discussion.
  Аз ти благодаря за всеки. I say „thank you“ to everyone. Аз съжалявам моя български не е много добра.

  Like

 25. Dimo
  юли 3, 2009

  Пиши си спокойно и на двата езика, Марко. Разбирам те. Всичко, което казваш за България е вярно. България е и много повече. Аз също обичам България и българите. Нямам нищо против и американците. Но ти заобикаляш въпроса. Когато се изправиш на Страшния съд по кой закон ще бъдеш съден? По Конституцията? Не мисля. Ще бъдеш съден по Божия закон. Това не те ли притеснява?
  Пак казвам, че Конституциите на Европейските страни, а мисля и на Америка, се основават на християнските ценности. Погледни твоите американски деди. Сред тях е имало много благочестиви и религиозни хора с чист морал допреди 50 години примерно. Така е нали? И те са писали вашата Конституция и в нея са вложили християнския морал.
  А ако говорим за толерантност – аз не съм тръгнал да убивам гейове. И те са хора. Но това, което правят е вредно и опасно за тях самите и за обществото. И е добре да го знаят. Може пък да се замислят и преосмислят някои неща някога. Но не бих хвърлил камък срещу тях. С камъни не можеш да излекуваш човека. Можеш само да го нараниш и убиеш.

  Like

 26. bobo
  юли 3, 2009

  Димо, защо не си „излекуваш“ християнския морал на 2000 години и не престанеш да се вреш там, където първо няма какво да кажеш, второ – изглеждаш безумно смешен. Аз вярвам в съществуването на смърфове и елфи примерно и според тях да човъркаш хората и да плюеш върху ЖИВОТА им, е углавен грях.
  Освен това вярвам и в Зевс, който е бил открит хомосексуалист.
  Ти си вярвай в Ицко, ама ако обичаш запази препоръките си за някой, който го е грижа.
  И не ни говори за морал – повечето гей и лесбиън хора си имат партньори и любовта им е много по-трайна от тази на хетерото. Нали ви виждам колко сте морални повечето „моралисти“. Няма лошо да се чувсвташ светец и да напътстваш заблудените, но вярвай ми, ние ВЪОБЩЕ не сме заблудени и знаем как да си живеем живота. Проповядвай на някои наистина изгубили пътя си хора.

  Like

 27. Dimo
  юли 4, 2009

  С този си постинг показа точно обратното. Заблуден си и още как. Но се мериш с критерии, които те устройват. Мериш се със Зевс, със смърфове, елфи и приказни герои. Обаче те са измислени! Никога не са съществували. Христос е реалносъществуваща Личност, но Неговото учение никак няма да ти хареса, защото изобличава твоя морал. Затова стискаш очите си, все едно че Го няма и се приспиваш с розови лъжи. От това само ще загубиш. Надявам се да го разбереш, докато още имаш време. Защото искаш или не искаш – Христос Го има, има и възмездие за нещата, които вършим, независимо дали сме съгласни или не. Така че, завирай си главата под пясъка, от този сън само ти ще загубиш, когато дойде време да се събудиш в Отвъдното. Жал ми е за теб, приятелю!

  Like

 28. Dimo
  юли 4, 2009

  Впрочем далеч не съм с впечатлението, че сте особено верни партньори. Това дето го каза за хетеросексуалните, важи и за вас. И вие се мамите един друг.
  А кои според теб са онези, които наистина са загубили пътя си хора? На които трябва да проповядвам, де!

  Like

 29. д.
  юли 4, 2009

  димо, що не си продадеш дъщерята в робство, според библията е позволено, а и в тези времена на криза..

  ако искаш, можещ да убиеш и съседа си ако е невярващ, и това е позволено. само не знам какво ше кажат после ченгетата ако тръгнеш да им се аргументираш с библията.

  да продължавам ли?

  Like

 30. dete
  юли 4, 2009

  Това дето го каза за хетеросексуалните, важи и за вас. И вие се мамите един друг. – разкрити сме! ами сега!
  Христос е реалносъществуваща Личност – да, сегашното време ме притеснява съвсем малко.

  добре, нещо ново? тая приказка съм я чувала, четем я по всички блогове, разказва я всеки поп, краен националист и латентен гей. за кво се връзвам още и се впускам да коментирам-не знам! гледам се в огледалото всеки ден – търся с какво съм опасна за обществото! питам се минават ли ми мисли за поголовна сеч в някой парк или дали ми се ще да взривя националния стадион като има мач. ах, и от остроумия ми писна, и то за кво се хабя – дълъг димо без кости в небето ходи на гости. що е то?

  Like

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s