Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Посолствата застават зад Rainbow Friendship

Шествието Rainbow Friendship, което ще се проведе на 27-ми юни 2009 г. в София, получи официалната подкрепа на няколко посолства и политическата партия ЗЕЛЕНИТЕ. Парада ще отбележи 40-тата годишнина от събитията в нюйоркското заведение “Stonewall”, когато се положени основите на международното LGBT* движение за равни права.

Сред чуждестранните представителства, подкрепили парада, са Британското, Белгийското, Холандското, Датското, Финландско, Френското, Шведското и Германското посолства в София. Всички те излязоха с декларации, публикувани и на официалните сайтове на съответните институции.

Посланиците на държавите, подкрепили Rainbow Friendship, както и ЗЕЛЕНИТЕ, които се солидаризират с исканията на организаторите на парада, се обединяват около идеята за насърчаване на уважението към човешките права, която е и в основата на парада. Те се позовават на Договора за Европейския съюз, който включва сексуалната ориентация, както и на европейските демократични ценности, а именно всеки да може да упражнява в пълна степен човешките си права, без отличаване по какъвто и да било критерий.

Rainbow Friendship носи позитивните послания на приятелство и разбирателство между хората. Организаторите канят всички, които ценят свободата на човешките права да се присъединят към шествието и да се забавляват заедно.

Пълната програма на събитието ще бъде обявена в началото на следващата седмица.

Advertisements

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Информация

This entry was posted on юни 16, 2009 by in ЛГБТ, социално ми е and tagged , , , , .

Навигация