Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

В кратце

Докато ме нямаше (бях в 21 век), в България се случили някои съществени неща. Повече от тях те карат да се замислиш и предизвикват поне две-три емоции. За да не изписвам сега и аз страници по същите теми, просто посетете долните линкове.

Беатрис и Виктория в “Емигранти”, запис (отново благодарение на MaryStewart0777, най-активния и постоянен документалист на случващото се в българските медии) от предаването на Нова телевизия “Емигранти” с водещ Мартин Карбовски, посветено на българо-испанското семейство Виктория и Беатрис.

„Часът на Милен Цветков“ – урок по пристрастна враждебна журналистика, десет съвета как да поканим най-неадекватните гости и how-to наръчник как да направим от името си нарицателно. И предаването, разбира се.

Докато в България тепърва научаваме що е то дискриминативна реч и осъзнаваме как отношението на медиите влияе върху общественото мнение (добро утро), по света се случват интересни и хубави неща. Айова легализира гей браковете, също и Швеция също узаконява гей браковете, Стъпка към узаконяване на гей браковете в Ню Хемпшир, Закон за еднополовите бракове стигна до сената на Върмонт.

Междувременно, Fundamental Rights Agency издаде втория си доклад за положението на ЛГБТ в ЕС. Първият беше законов анализ в сферата на ЛГБТ в страните-членки. Вторият доклад определено е по-интересен, защото е анализ на социалната среда, в която живеят ЛГБТ в Евросъюза. България направо е цъфнала в този доклад… По изрична молба на FRA, слагам линк към оригиналния доклад на английски език и моля, ако ще публикувате инфо за него някъде, да слагате линк към сайта на FRA, както и възможност да се сваля оригиналния доклад.

Advertisements

One comment on “В кратце

  1. Ule
    април 9, 2009

    В кратце,
    или ще си мръднем задниците и ще си го постигнем, или…кучета ни яли..

    Like

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Информация

This entry was posted on април 9, 2009 by in ЛГБТ and tagged , , , , , , .

Навигация