Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Хилари Клинтън срещу дискриминацията

С една хубава новина от сайта на ILGA-Europe започвам седмицата. И с огромо съжаление, че България географски е част от този Европейски-ориентиран свят, но само географски…

На 6 март 2009 Хилари Клинтън, външен министър в правителството на Обама, участва в среща с млади европейци, домакинствана от Европейския Парламент. Максим Анмегехян, добър мой приятел, страхотен активист за ЛГБТ-права, с най-сложната за произнасяне фамилия, който работи като Програмен директор на ILGA-Europe от няколко години, беше един от участниците в срещата. Хилари Клинтън се очарова от факта, че Максим е с тениска, на която пише „Обичам Хилари“, а той се възползва от случая да я попита каква ще бъде външната политика на САЩ по отношение на сексуалните права и, в частност, човешките права на ЛГБТ хората.

Г-жа Клинтън каза, че е тъжно и несправедливо, че дискриминацията срещу гейове и лесбийки все още съществува по целия свят и понякога се насърчава или защитава от държавата. Тя каза, че това ще бъде един от приоритетите на американската администрация да се бори срещу този проблем и че вече са започнали промяна в политиката за превенция на ХИВ. Хилари Клинтън изрази надежда, че тя ще дожиее денят, в който този вид дискриминация, в това число на основата на това кого обичаш, ще бъде минало.

Можете да видите запис от срещата на този адрес: http://www.europarltv.europa.eu/parliamentLive.aspx. Най-добре се гледа с Internet Explorer. Въпросът на Максим и отговора на Хилари Клинтън са на 40:55 минута от записа.

P.S. Ако промените езика на страницата, ще видите текст под видеото, че записът на български език ще е достъпен скоро. Нямам търпение да видя как ще го преведат.

Advertisements

4 comments on “Хилари Клинтън срещу дискриминацията

 1. longanlon
  март 9, 2009

  хубави думички е казала, но стандартни и нищо не обещаващи…

  Like

 2. Musha Busha
  март 9, 2009

  Да кажеш нещо по темата е голяма работа за гейовете и лесбийките. Нашите миндили се правят, че няма гейове в България. А когато се изкават за тях, обикновено по-добре да са си мълчали. С тия усти после децата си целуват, все пак.

  Like

 3. girlsgonewise
  март 9, 2009

  лонгалон днес е особено песимистичен.

  Like

 4. epistemic murk
  март 10, 2009

  значи като я питат за гейовете, тя говори за превенция на ХИВ?! е тва не е ли този стереотип, как гейовете са източник на ХИВ само?

  Like

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Навигация