Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Facing Lesbian Lives – филмовото училище на БГО Джемини

Регулярно някой ме пита къде може да види филмите от филмовото училище на Джемини, а те са пръснати в youtube, facebook и прочие. Затова, искам систематизирано да ги имам в блога си, за да мога, следващият път, когато някой пита, да му кажа: ами в моя блог ги има! Или поне има линк към сайтът, в който ги има. Трябва да имате QuickTime, за да ги гледате.

От септември до декември 2008 БГО Джемини и партньорската й организация Stichting FLL (Холандия) организираха училище за снимане на филм. В края на училището за създаване на филми Participatory Video Workshop, 20-те участницика създадоха 8 кратки видео филми, които показва възгледите им за жените, женската сексуалност, култура и начин на живот, проблеми и интереси. Училището се води на английски език.

Участниците работиха в екипи и научиха как се работи с видео апаратура, създадоха и заснеха сценарий, произведоха филм за живота на жените в България.

Всяко училище продължи 5 дни. В първите два дни участниците научиха снимачни техники и създадоха сценарий. На третият ден екипите заснеха сценария, като на следващия ден заснетото бе монтирано и озвучено. Произведените филми можете да видите: http://f-l-l.nl/workshop/bulgaria.html.

Advertisements

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Информация

This entry was posted on февруари 25, 2009 by in ЛГБТ, просто хрумки and tagged , , .

Навигация