Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

Заради чалгата или заради това, че може да се случи на всеки

DMS PLANETA на 17777

DMS PLANETA на 17777

Advertisements

11 comments on “Заради чалгата или заради това, че може да се случи на всеки

 1. epistemic murk
  декември 9, 2008

  важното е, че на пайнер името е удебелено, а на дарителския форум не е.

  Like

 2. Musha Busha
  декември 9, 2008

  Sad but true. Обаче логото на DMS е най-голямо.

  Like

 3. epistemic murk
  декември 13, 2008

  няма значение.
  такива „хуманитарни“ ПР-и за мен са най-неприятната форма на реклама, по-неприятна и от откровено сексистки или расистки реклами по улицата.

  Like

 4. Musha Busha
  декември 13, 2008

  При други обстоятелства съм абсолютно съгласна с мнението ти. В този случай не.

  Like

 5. epistemic murk
  декември 15, 2008

  защо?

  Like

 6. Musha Busha
  декември 15, 2008

  Защо съм съгласна с теб обикновено или защо сега съм несъгласна?:)

  Да кажем, че в конкретния случай имам повече вътрешна информация за събитието. Но не това е важното. Въпросът е като цяло четем ли какво пише на флайера или, като видим известна марка или име, отказваме да четем и, не дай си Боже, да подкрепяме инициатива, защото това е друг ПР, не на каузата?

  Ако флайера беше просто DMS и номера, тогава щеше ли да е различно?

  Like

 7. epistemic murk
  декември 15, 2008

  целта им не е да подкрепят каузата, а да си направят реклама.
  това не е единственото ми възражение срещу такива „хуманитарни“ акции.
  ако толкова искат да помогнат на, да кажем, дом за деца, или било що, да отделят няколко милиона от печалбата, а не да си играят на consciousness raising и да прибягват до разни смс кампании.
  после, няма ли държава, че частните фирми ще играят роля на министерство на образованието, околната среда, и здравеопазването?
  не обичам да се капитализира върху нещастието на другите, това е.
  чалгата е машина за нещастие, простития и мизерия. те са последните от които ще привествам предпразнични ПР-и „да бъдем по-добри на коледа“ и тн
  рийшли?:)

  Like

 8. Musha Busha
  декември 15, 2008

  Значи, както предположих, заради известното име не четеш съдържанието на флайера.

  Не знам дали си виждала хората, които действително имат житейска необходимост от подкрепата чрез дарителски смс? Надеждата и отчаянието в очите им, с които поглеждат към всеки, който е готов да им помогне или те си мислят, че е готов. Тези хора преглъщат принципните си възгледи, за да спасят зрението си или да си платят още ден живот. Има немалко фирми, които имат фирмена социална политика и редовно подкрепят социални каузи. Жалко е, че основните причини да го правят са 1) данъчните облекчения (до скоро, заради малоумни изменения в законите за облагането) и 2) заради ПР-а. Повечето фирмени социални политики не засягат, дори не се докосват, до индивидуалната житейска драма на хората, които ползват DMS услугата.

  В конкретния случай не си даваш сметка, че Планета и Пайнер допускат свободния избор на феновете си да изпратят смс. На концерта е имало няколко хиляди души (за национален срам, аф корс!), повечето от които са пратили смс ИМЕННО, защото любимата им телевизия ги подканва да го направят.

  Няма начин такива кампании да не са белязани от личния или фирмен ПР на някого. Не съм фен на максимата „целта оправдава средствата“, но в определени случаи, като този, оправдавам средствата за още един ден живот и здраве.

  Like

 9. epistemic murk
  декември 15, 2008

  🙂
  разбирам. не казвам че имам нещо против да се помага на хората, даже напротив. трябва да им се помага.
  но точно щото съм виждала мизерия и отчаяние за мен е недопустимо други да си правят ПР от нея. проблема е че държавата и обществото са се отебали едни други, така както всеки се е затворил в черупката си и стигаме до ситуации от това положение да печелят собствените ни маргинализатори.

  Like

 10. Musha Busha
  декември 15, 2008

  Аз мисля, че темата отваря една нова – ако предположим, че институциите не са си ебали майката и не сме заточеници в собствената си държава, тогава нямаше да има нужда от DMS кампании, нали?

  Това с дарителството не е само до икономическите показатели. Ангажимента да ти пука, да чувстваш съпричасност, да те е грижа и да искаш да промениш към по-добро не е просто дарение. Това, според мен, е необходимо, за да има гражданство, а не просто някакви хора, които съжителстват на обща територия.

  Забележи, че дори рекламите за дарителство са комерс – ако няма кръв и зрителя не цъка с език, докато чука на дърво да не му се случи, кампанията няма да сполучи:) Това е йерархия на болката – най-много смс-а получава най-шокиращата кампания. Е, колко трябва да си зле, за да им пука на другите?

  Like

 11. daritel po nevolya
  декември 16, 2008

  v presata pisaha vchera, che za Big brother e imalo izprateni v nedelia vecher nad 500 000 sms-a, a za Bulgarskata koleda – 4 pyti po-malko. mislya,che tova izcherpva temata-dori i prezidenta da oglavi blagotvoriteelna kampaniya, tova nyama da sabudi nichiya syprichastnost…

  Like

Кажете си

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Информация

This entry was posted on декември 9, 2008 by in просто хрумки and tagged , , , , , .

Навигация