Муша-Буша в собствен сос, добро и зло, в здраве и болест, в dial-up и оптичен интернет, в и извън времето, внапредвид и деЦки от НОЙ

Ако еволюцията на човека беше приключила, майките нямаше да са само с две ръце.

СЕМ спази намеренията си

С известна доза скептицизъм погледнах на новината, че СЕМ възнамерява действително да наблюдава за враждебна реч в медиите. Особено новината за създаващия се експертен съвет ми намирисваше на нафталин, стари муцини и заети места от доказани експерти…по нещата от живота.

Не съм сигурна кое ги провокира да ме поканят във въпросния съвет, дали визията на СЕМ, дали това, че до известна степен жаргонното ми изказване по време на Дискусията за враждебната реч в БТА впоследствие беше отразено или побългарената жажда за похвална слава колко напредничав е СЕМ. Ужасно много и до известна степен наивно се надявам да не е второто или третото. Понякога се е случвало държавни институции да ме изненадват приятно или, скептично казано, не толкова неприятно и се надявам и този път да е така.

Ето новината от страницата на СЕМ:

„На извънредно заседание, проведено на 5 февруари 2009г., Съветът за електронни медии окончателно утвърди членовете на Експертния съвет, който ще има консултативни функции по важни въпроси на медийната регулация. Членовете на Експертния съвет са утвърдени специалисти в своите области, достатъчно известни и популярни в обществото и медийната общност. Това са: доц. Лилия Райчева (радио и телевизионна комуникация), доц. Бисера Занкова (европейска аудиовизия), доц. Дарина Зиновиева (право), г-н Богомил Николов (защита на потребителите), д-р Методи Янков (медицина), г-жа Ева Борисова (деца,малолетни и непълнолетни), д-р Диана Инджова (хора с увреждания), г-н Гриша Камбуров (медиен бизнес), доц. Боян Дуранкев (маркетинг и реклама), доц. Веселина Манева (авторски и сродни права), г-жа Румяна Бъчварова (социология и социална психология), доц. Красимир Стоянов (езикознание), г-жа Аксиния Генчева (права на хората с различна сексуална ориентация), проф. Николай Тилкеджиев (религия и етноси), доц. Иво Христов (политология). СЕМ официално ще представи членовете на новия Експертен съвет на 16 февруари от 12.00 часа в заседателната зала на Съвета. Срещата е открита за медии и журналисти.

Времето и желанието на членовете на Експертия съвет ще покажат доколко българския ефир се регулира от етични принципи и законодателство, или от комерса и жълтините. Подобна висока чест (звучи комунистическо, но когато става дума за ЛГБТ, това си е така!) беше оказана на Десислава Петрова, която години наред беше член на Обществения съвет към БНР, заедно с хора като Вежди Рашидов и бившата шефка на радиото. България все още не може да се похвали с открит ЛГБТ политик или, ех леле, на ръководен държавен пост, но видимостта и обещественото признание, които се дават на открит член на ЛГБТ общността, който да се стреми да прави и ефира по-чист от хомофобски речи, беше немислимо преди няколко години.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Историята претърпя скоростно развитие малко след публикуването на този текст. Довечера или утре ще пиша повече за Експертния съвет и позицията на СЕМ по отношение моето участие там.

4 коментара за “СЕМ спази намеренията си

  1. longanlon
    февруари 7, 2009

    да не излезе от тебе един български харви милк сега 🙂

    Харесвам

  2. Musha Busha
    февруари 10, 2009

    Аз нямам такива амбиции, а и не ставам за тая работа. Пък и нали знаеш, I love Jesus, but I drink a little:)

    Харесвам

  3. longanlon
    февруари 11, 2009

    as long as its only milk…

    xexexexe 🙂

    Харесвам

  4. ogg
    февруари 18, 2009

    ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!…Ползотворна работа ти желая…Бъди себе си

    Харесвам

Кажете си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Информация

Публикувано на февруари 6, 2009 от в ЛГБТ с етикети , , .